Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις. Οδυσσέας Ελύτης, 1911-1996, Ποιητής, Νόμπελ 1979

Συλλήψεις για λαθρεμπόριο στον Προμαχώνα

18 Μάρτιος, 2018

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την πάταξη του λαθρεμπορίου που πραγματοποιούνται καθημερινά στην ευρύτερη περιοχή του Προμαχώνα Σερρών, συνελήφθησαν 4 άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Συγκεκριμενά συνελήφθησαν ένας άνδρας, 42χρονων και μια γυναίκα, 64χρονων, υπήκοοι Βουλγαρίας καθώς διαπιστώθηκε να έχουν εισάγει παράνομα και να μεταφέρουν στο όχημά τους 16 συσκευασίες με καπνό συνολικού βάρους 19 κιλά και 584 γραμμάρια, 100 πακέτα τσιγάρων και 6 συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 114 τσιγάρα.

Στη τσιμπίδα του νόμου έπεσε επίσης ένας 71χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με όχημα, δύο συσκευασίες με καπνό συνολικού βάρους 785 γραμμαρίων, χωρίς να καταβληθούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί, καθώς επίσης 1.000 τεμάχια τσιγαροσωλήνες και μία συσκευή γεμίσματος τσιγάρων.

Δέκα φιάλες με 13 λίτρα αλκοολούχων ποτών, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με όχημα, 54χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος και συνελήφθη.

Τα παραπάνω λαθραία προϊόντα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Read previous post:
Στις Βρυξέλλες αύριο ο Ν. Κοτζιάς για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται αύριο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Close