Ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις αν μπορείς να εμπιστευτείς κάποιον είναι να τον εμπιστευτείς. Ernest Hemingway, 1899-1961, Αμερικανός συγγραφέας, Νόμπελ 1954

Σχέδιο για τη διαχείριση του νερού θα καταρτίσει ΠΕΔ-ΚΜ μαζί με φορείς

24 Απρίλιος, 2018

Σχέδιο για τη διαχείριση του νερού πρόκειται να καταρτίσουν μέλη του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) και μέλη της Κίνησης 54 φορέων και οργανώσεων για τη συνεργατική διαχείριση του νερού. Αυτό αποφασίστηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ-ΚΜ που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης και κατά την οποία τοποθετήθηκαν οι εκπρόσωποι της Κίνησης 54 Φορέων και Οργανώσεων, Μιχάλης Τρεμόπουλος και Λάζαρος Αγγέλου. Οι ίδιοι, επισήμαναν, την ανάγκη το νερό να παραμείνει στα χέρια των πολιτών και όχι στα χέρια εταιρειών, ενώ την υποστήριξή της στην θέση αυτή εξέφρασε και η ΠΕΔ. Το σχέδιο που θα καταρτιστεί θα κατατεθεί  άμεσα στην κυβέρνηση. 
Παράλληλα, όπως σημειώνει ανακοίνωση της ΠΕΔ-ΚΜ,  αναφορά έγινε και στην αίτηση ακύρωσης κατά της υπαγωγής της ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο, που έχουν ασκήσει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), συλλογικοί φορείς και μεμονωμένοι πολίτες – καταναλωτές και εκδικάζεται στην Επταμελή σύνθεση του Δ΄ τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) στις 15 Μαΐου 2018. 
Στο περιθώριο της συνεδρίασης του Δ.Σ της ΠΕΔ-ΚΜ, απονεμήθηκε τιμητική διάκριση στον εθελοντή συνεργάτη του Δήμου Χαλκηδόνος, Πέτρο Καλαϊτζή. Εξάλλου, αντιπροσωπεία δημάρχων της ΠΕΔ-ΚΜ, με επικεφαλής τον πρόεδρο Λάζαρο Κυρίζογλου, επισκέφθηκε τον Μακεδονικό Τάφο, που βρίσκεται στη Δημοτική Κοινότητα Αγίου Αθανασίου, αλλά και το Στρατιωτικό Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων, που βρίσκεται στην Δημοτική Κοινότητα Γέφυρας του Δήμου Χαλκηδόνος. 
 

Read previous post:
Αλ. Τσίπρας: Σημαντικό διπλωματικό πλαίσιο συνεργασίας στα Βαλκάνια η τετραμερής Σύνοδος

https://youtu.

Close