Το αρχαιότερο και βαθύτερο συναίσθημα του ανθρώπου είναι αυτό του φόβου, και ο αρχαιότερος και βαθύτερος φόβος είναι αυτός του αγνώστου. H.P. Lovecraft, 1890-1937, Αμερικανός συγγραφέας ιστορικών

Στο κολέγιο Ίτον για θερινό πρόγραμμα σπουδών φοιτά η πριγκίπισσα ‘Αικο

13 Ιούλιος, 2018

Η μοναχοκόρη του πρίγκιπα-διαδόχου Ναρουχίτο της Ιαπωνίας και της πριγκίπισσας Μασάκο θα ταξιδέψει φέτος στη Βρετανία για να παρακολουθήσει ένα θερινό πρόγραμμα σπουδών τριών εβδομάδων στο κολέγιο ‘Ιτον στο Μπέρκσαϊρ στο δυτικό Λονδίνο, γράφει η εφημερίδα The Mainichi.

Η πριγκίπισσα ‘Αικο, ηλικίας 16,5 ετών, θα παρακολουθήσει μαθήματα για τον βρετανικό πολιτισμό από τα μέσα Ιουλίου έως τις αρχές Αυγούστου και το διάστημα αυτό θα μείνει σε κοιτώνα μαζί με άλλες σπουδάστριες.

Στο ιδιωτικό αυτό σχολείο φοίτησαν και οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι.

Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας, η ‘Αικο που φοιτά στη δεύτερη τάξη του λυκείου θηλέων Gakushuin στο Τόκιο τρέφει μεγάλο ενδιαφέρον για τις ξένες χώρες. «Οι γονείς της στήριξαν την απόφασή της, θέλοντας η κόρη τους να διευρύνει τους ορίζοντες της», προσθέτει η εφημερίδα υπενθυμίζοντας ότι ο Ναρουχίτο όπως και η Μασάκο έκαναν σπουδές στο εξωτερικό, συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Ο Ναρουχίτο θα διαδεχτεί στον Θρόνο των Χρυσανθέμων τον πατέρα του την 1η Μαΐου 2019.

Read previous post:
Το ιστορικό πιλοποιείο Borsalino σώθηκε από το κλείσιμο

Το ιταλικό πιλοποιείο Borsalino, ένα από τα γνωστότερα παγκοσμίως, που έγινε διάσημο χάρη στη φεντόρα που φορούσε ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ...

Close