Το ότι κάτι μπορεί να βγει από κάθε γεγονός είναι πιο σωστή θέση από την άποψη ότι όλα γίνονται για καλό, που σίγουρα είναι λάθος - James Feibleman

Στήριξη Ν. Αναστασιάδη από τον Αντ. Ταγιάνι

15 Δεκέμβριος, 2017

Τη στήριξή του στο έργο του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, χωρίς την παρουσία του τουρκικού στρατού στο βόρειο τμήμα του νησιού, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, την πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ερωτηθείς για το θέμα της Κύπρου, ο πρόεδρος του ΕΚ απάντησε πως υποστηρίζει τις προσπάθειες του προέδρου Αναστασιάδη, σημειώνοντας ότι θέλουμε και πρέπει να βρεθεί λύση στο Κυπριακό, χωρίς την παρουσία τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στο βόρειο τμήμα της νήσου, όπως σημείωσε.

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου στην Κύπρο, είπα πως πρέπει να δουλέψουμε προς μια συμφωνία, μεταξύ των δύο, με τον βορρά της Κύπρου, αλλά χωρίς την παρουσία του τουρκικού στρατού σε αυτά τα τμήματα του νησιού. Υποστηρίζω το έργο του προέδρου Αναστασιάδη και πιέζω υπέρ μιας λύσης, αλλά, όπως είπα, χωρίς τον τουρκικό στρατό στην Κύπρο. Αυτό το πρόβλημα αφορά και το περιεχόμενο της συμφωνίας μεταξύ της Κύπρου και της βόρειας Κύπρου», ανέφερε ο κ. Ταγιάνι.

Read previous post:
Η θέση της Ευρώπης για την Ιερουσαλήμ παραμένει «αμετάβλητη»

Οι 28 ηγέτες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαβεβαίωσαν την Πέμπτη ότι η θέση της ΕΕ όσον αφορά το τελικό...

Close