Κανείς δεν μπορεί να είναι ελεύθερος αν δεν είναι κύριος του εαυτού του. Επίκτητος, 50 μ.Χ.-120 μ.Χ., Στωικός φιλόσοφος

Στην τελική ευθεία οι διαδικασίες για τη δημιουργία του Μουσείου Μουσικών Κρήτης, στα Χανιά

18 Οκτώβριος, 2018

Ως μουσείο που φέρει την ταυτότητα της Κρήτης και συνδέει τον πολιτισμό με την εκπαίδευση, χαρακτήρισαν το Μουσείο Μουσικών Κρήτης, οι φορείς της περιοχής σε συνέντευξη τύπου στα Χανιά, με την ευκαιρία της παρουσίασης της μελέτης για τη δημιουργία του. 
Το Μουσείο θα στεγάσει τις δράσεις του στο παλιό δημοτικό σχολείο Λουσακιών Κισσάμου, ενώ, όπως επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης, Απόστολος Βουλγαράκης, η μελέτη για τη δημιουργία του χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια με το ποσό των 95 χιλιάδων ευρώ. Ο ίδιος αναφέρθηκε στα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν ώστε να βρεθούν οι πόροι που απαιτούνται, καθώς το κόστος του έργου υπολογίζεται στα 2,1 εκατομμύρια ευρώ.
«Η Κρήτη έχει πολύ σημαντική και μεγάλη πολιτιστική παράδοση που θα πρέπει να αναδειχθεί», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ Βουλγαράκης.
Στην κοινή προσπάθεια όλων των φορέων για τη δημιουργία του Μουσείου Μουσικών Κρήτης αναφέρθηκε ο δήμαρχος Κισσάμου, Θόδωρος Σταθάκης.
«Στόχος μας είναι η προαγωγή και διάδοση της μουσικής παράδοσης όλης της Κρήτης», ανέφερε και δήλωσε ότι ο Δήμος θα καλύπτει τα λειτουργικά έξοδα του Μουσείου παρέχοντας και τη δυνατότητα στους επισκέπτες του Μπάλου, που καταβάλουν γι’ αυτό τέλος στον Δήμο, να επισκέπτονται δωρεάν και το Μουσείο Μουσικών Κρήτης.
«Το έργο ξεκίνησε από τη βάση του πολιτισμού που είναι οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής. Φτιάξαμε ένα όραμα και τώρα είμαστε στην τελική φάση», τόνισε από την πλευρά του, εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Λουσακιών, ο κ. Στέλιος Κουναλάκης. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη συνεργασία και στην ενότητα όλων των φορέων για να υλοποιηθεί το έργο, που «σηματοδοτεί την ενότητα της Κρήτης και αφορά όλο το νησί».
Το Μουσείο Μουσικών Κρήτης θα έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και τη δικτύωσή του στο χώρο, στη μουσική, στο χορό, στο τραγούδι, στα πανηγύρια, στις γιορτές, στους γάμους και γενικά στα ήθη και τα έθιμα. 
H υλοποίησή του είναι αποτέλεσμα της σύνδεσης της τοπικής κοινωνίας και της πανεπιστημιακής κοινότητας και ειδικότερα με το τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
 

Read previous post:
«Ο Σάμαρης δεν κλείνει πόρτες, αλλά προτεραιότητα είναι η Μπενφίκα»

«Η πρόθεση του Σαμάρη είναι να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Μπενφίκα.

Close