Με κακούς νόμους και καλούς δημόσιους λειτουργούς είναι ακόμα δυνατόν να κυβερνήσεις. Με κακούς δημόσιους λειτουργούς όμως, ούτε οι καλύτεροι νόμοι δεν μπορούν να βοηθήσουν - Otto von Bismarck

Στην τελική ευθεία ο σχεδιασμός για τη δημιουργία Κοινωνικού Πλυντηρίου στον κεντρικό δήμο Θεσ/νικης

6 Δεκέμβριος, 2018

    Στην αναζήτηση κατάλληλου χώρου για τη δημιουργία του πρώτου Κοινωνικού Πλυντηρίου στη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου άποροι και οικογένειες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα θα μπορούν δωρεάν να πλένουν και να στεγνώνουν τα ρούχα τους, βρίσκεται η διοίκηση του κεντρικού δήμου.
    Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Πέτρο Λεκάκη, το αμέσως επόμενο διάστημα θα επιλεχτεί ο χώρος στον δήμο Θεσσαλονίκης, όπου θα τοποθετηθούν πέντε πλυντήρια και πέντε στεγνωτήρια, στο πλαίσιο κοινωνικής πρωτοβουλίας ιδιωτικής εταιρίας, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των απορρυπαντικών.
    «Θα εξυπηρετούμε ανθρώπους που είτε έχουν πρόβλημα πρόσβασης σε βασικές παροχές όπως το ηλεκτρικό ρεύμα ή το νερό είτε έχει χαλάσει το πλυντήριο τους και δεν μπορούν να αγοράσουν καινούργιο. Θα αφήνουν τα ρούχα τους μετά από ραντεβού στο Κοινωνικό Πλυντήριο κι αφού πλυθούν και στεγνώσουν θα τα παραλαμβάνουν καθαρά» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ.Λεκάκης.
    Σε δεύτερη φάση εξετάζεται η δημιουργία κινητής μονάδας που θα πηγαίνει σε ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν ώστε να παραλαμβάνει τα ρούχα και να τα επιστρέφει πάλι πίσω.
    «Βλέπουμε ότι γεννιέται στην πόλη μια ανάγκη για Κοινωνικό Πλυντήριο. Στην οικονομική επιτροπή του δήμου Θεσσαλονίκης έχουμε πολλές αιτήσεις από οικογένειες για επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος. Δεν πρέπει να εθελοτυφλούμε, πρέπει να προσπαθούμε να δίνουμε λύσεις σε τέτοια προβλήματα» πρόσθεσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.
Α.Καρ.
 

Read previous post:
«Zυμώσεις» των τουριστικών επιχειρήσεων με αυτές του κρασιού

    Σε παράγοντα ύψιστης σημασίας για την ανάδειξη νέων τουριστικών προϊόντων, αλλά και βελτίωση της εμπειρίας που απολαμβάνουν οι επισκέπτες...

Close