Οι ιδεολογίες μας χωρίζουν. Τα όνειρα και οι αγωνίες μάς ενώνουν. Ευγένιος Ιονέσκο, 1912-1994, Γαλλορουμάνος θεατρικός συγγραφέας

Στην Πνύκα έγινε η τελετή έναρξης των εργασιών της 57ης Διεθνούς Συνόδου για Νέους Μετέχοντες

19 Ιούνιος, 2017

 

Την τελετή παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ και πολλές προσωπικότητες από τον αθλητικό, πολιτικό και πολιτιστικό χώρο, ενώ διαβάστηκε και μήνυμα του προέδρου της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ. 

Στην τελετή έγινε η απονομή  της τιμητικής διάκρισης «Ολυμπία», στον Σερ Μιάνγκ Ενγκί, μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για τη Σιγκαπούρη και απονομή της τιμητικής διάκρισης «Αθηνά», στην Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Δημοκρατίας της Κορέας. Τιμήθηκε επίσης με τον «Άθλον Μεγάλης Χορηγίας», ο κύριος Γκόρντον Τανγκ για τη στήριξη του έργου της ΔΟΑ.

Ο κ Βασιλειάδης επισήμανε μεταξύ άλλων: «Η ολοένα και αυξανόμενη δυναμική του αθλητικού κινήματος παγκοσμίως έχει αποδείξει περίτρανα ότι ο αθλητισμός αποτελεί μέσο εξέλιξης της ανθρώπινης προσωπικότητας. Στόχος όλων μας, τόσο των πολιτικών ηγεσιών, αλλά και όσων συγκροτούν το αθλητικό οικοδόμημα, θα πρέπει να είναι η κατά το δυνατόν αρτιότερη οργάνωση και λειτουργία των δομών που διευκολύνουν την ενασχόληση με τον αθλητισμό, είτε πρόκειται για απλούς πολίτες που ασχολούνται ερασιτεχνικά, είτε για επαγγελματίες αθλητές σε υψηλό επίπεδο». 

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος που τόνισε: «Αγαπητοί μετέχοντες, έχετε τη μοναδική ευκαιρία να ξεκινήσετε, από εδώ, από την Ελλάδα και από τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, έναν παγκόσμιο διάλογο για την ηθική, την εκπαίδευση και τη διακυβέρνηση του Ολυμπιακού Κινήματος. Οι διακεκριμένοι καθηγητές που θα βρίσκονται μαζί σας για τις επόμενες δύο εβδομάδες θα σας προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για να ξεκινήσετε τις συζητήσεις σας και να κεντρίσετε τη δημιουργική σας σκέψη».

Read previous post:
Συμπόσιο για την ανάδειξη της Αμφίπολης σε συνεργασία Κοινωνίας Πολιτών – Τοπικής Αυτοδιοίκησης – υπ. Εσωτερικών

Με στόχο να αξιοποιηθεί τουριστικά και πολιτιστικά η περιοχή της Αμφίπολης, που γνώρισε δημοσιότητα με τις ανασκαφές και τα αρχαιολογικά...

Close