Το γεγονός ότι άλλοι πλανήτες είναι ακατοίκητοι, πολύ πιθανόν να οφείλεται στο γεγονός ότι οι πυρηνικοί τους επιστήμονες ήταν πιο προχωρημένοι από τους δικούς μας - Thorvald Gahlin

Στην Αργεντινή ψηφίζουν αλλαγή κανόνων ιδιοκτησίας

19 Οκτώβριος, 2018

Οι κορυφαίες ομάδες ποδοσφαίρου της Αργεντινής θα ψηφίσουν τον επόμενο μήνα σχετικά με το αν θα αλλάξουν τους κανόνες ιδιοκτησίας, επιτρέποντας στους συλλόγους να δεχθούν εξωτερικές επενδύσεις, όπως ανέφερε η Αργεντινής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (AFA).

 Η ψηφοφορία για την αλλαγή των κανόνων θα γίνει στις 29 Νοεμβρίου και θα επιτρέψει τόσο σε ντόπιους όσο και ξένους επενδυτές να βάλουν χρήματα σε συλλόγους, όπως συμβαίνει στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες της Νότιας Αμερικής.

 Ομάδες όπως η Μπόκα Τζούνιορς, η Ρίβερ Πλέιτ και η Σαν Λορέντσο, θεωρούνται κοινωνικοί σύλλογοι που ανήκουν σε οπαδούς και μέλη που καταβάλλουν μηνιαία πληρωμή.

 Αυτό το μοντέλο ιδιοκτησίας δίνει στους φιλάθλους το δικαίωμα του λόγου στη λειτουργία του συλλόγου, εκλέγοντας τον πρόεδρο και άλλους αξιωματούχους, αλλά αναστέλλοντας επενδύσεις, έχοντας οδηγήσει πολλές από τις κορυφαίες ομάδες να καταγράψουν μαζικά χρέη, όπως αναφέρει το Reuters.

 «Πρέπει να κάνουμε αυτή τη συζήτηση, διότι αυτή είναι μια πραγματικότητα στην οποία ζούμε», δήλωσε ο πρόεδρος της AFA Κλαούντιο Τάπια, ανακοινώνοντας την ψηφοφορία για τις επενδύσεις. «Για μερικούς είναι μια αναγκαιότητα, για άλλους δεν είναι».

 Η κίνηση έρχεται με την υποστήριξη του προέδρου της Αργεντινής Μαουρίτσιο Μάτσρι, ο οποίος ήταν ο ίδιος πρόεδρος της Μπόκα Τζούνιορς μεταξύ 1995 και 2008.

 Παρόλο που η Μπόκα Τζούνιορς υποστηρίζει την αλλαγή, πολλές άλλες κορυφαίες ομάδες, περιλαμβανομένων των Ρίβερ Πλέιτ, Ρασίνγκ,  Ιντεπεντιέντε και Βελέζ Σάρσφιλντ εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις προτάσεις.

 Εκπρόσωποι από 22 συλλόγους πρώτης κατηγορίας και 21 άλλες ομάδες σε μικρότερες κατηγορίες έχουν κληθεί να ψηφίσουν για το θέμα το Νοέμβριο.

Read previous post:
Κυκλοφοριακή συμφόρηση σε δρόμους της Αττικής, λόγω της στάσης εργασίας στο μετρό

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση σε δρόμους της Αττικής, ενώ σε ορισμένα σημεία επικρατεί κυκλοφοριακή συμφόρηση, λόγω της στάσης εργασίας...

Close