Όταν κάποιος σου λέει ότι πλούτισε με σκληρή δουλειά, ρώτησέ τον: «τίνος;»  - Don Marquis, 1878-1937, Αμερικανός ποιητής & αρθρογράφος

Στη σλοβενική πόλη Κραν το πρώτο μνημείο αφιερωμένο στο bitcoin

19 Μάρτιος, 2018

Η πόλη Κραν (Kranj) της Σλοβενίας είναι η πρώτη στον κόσμο, στην οποία ανεγέρθηκε «Μνημείο της τεχνολογίας Blockchain».

Το γλυπτό, ένας τριών τόνων μεταλλικός κύκλος με διάμετρο περίπου επτά μέτρων και ένα bitcoin στο εσωτερικό του, τοποθετήθηκε στο κέντρο ενός κυκλικού κόμβου για να συμβολίζει την αποκεντρωμένη φύση της συνδεσιμότητας.  

Το μνημείο που εξυμνεί τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών ανεγέρθηκε από τη δημοτική αρχή της σλοβενικής πόλης με την οικονομική υποστήριξη δύο τοπικών blockchain εταιρειών, τις 3fs και Bitstamp, σύμφωνα με το σλοβενικό πρακτορείο ειδήσεων STA.

Φέτος θα συμπληρωθούν δέκα χρόνια από τότε που ο Σατόσι Νακαμότο (Satoshi Nakamoto), ένα άγνωστο πρόσωπο ή μία ομάδα ανθρώπων εφηύραν την blockchain, την πλατφόρμα διαχείρισης δεδομένων και κρυπτογράφησης, που τροφοδοτεί Bitcoins, διαδικτυακά νομίσματα. 

Το Bitcoin είναι μία καινοτόμος μέθοδος άντλησης κεφαλαίων από το επενδυτικό κοινό, κατά την οποία ένα πρόσωπο, φυσικό ή νομικό, παρέχει εικονικό νόμισμα ως αντάλλαγμα για επίσημα αναγνωρισμένα νομίσματα. 

Ωστόσο η δημοτική αρχή της πόλης Κράν τονίζει ότι η τεχνολογία blockchain προσφέρει πολλά περισσότερα από ό, τι υποδεικνύει η πρόσφατη τρέλα για τα κρυπτονομίσματα.

Read previous post:
Εντυπωσιακοί χρόνοι και πλούσιο θέαμα σημειώθηκαν στην ανάβαση Διονύσου

Η χθεσινή βροχή διέκοψε το πρώτο σκέλος της ανάβασης Διονύσου λίγο πριν από την ολοκλήρωσή της, καθώς συνδυάστηκε με μια...

Close