Ακόμη και ένα λάθος μπορεί να αποδειχτεί ότι είναι το μόνο πράγμα που απαιτούνταν για μία αξιόλογη επιτυχία – Henry Ford

Στη Σάμο ο ΓΓ ΚΚΕ – Επισκέφθηκε το ΚΥΤ – Συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μ. Αγγελόπουλο

13 Ιούλιος, 2018

Στη Σάμο περιοδεύει σήμερα ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος το πρωί επισκέφτηκε το hot spot του νησιού και συναντήθηκε με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους. 

Αμέσως μετά, ο κ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον δήμαρχο Σάμου, Μιχάλη Αγγελόπουλο, στο Βαθύ και με τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Νίκο Κατρακάζο, στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας, όπου ενημερώθηκε για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική διοίκηση, λόγω της έλλειψης κρατικής χρηματοδότησης, αλλά σε άλλους τομείς, όπως στην παιδεία και στην- υγεία λόγω ελλείψεων σε προσωπικό και υποδομές.

Στις 18:00 ο κ. Κουτσούμπας θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με εργατικά σωματεία και φορείς του νησιού, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και στις 21:00 θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Καρλόβασι, στην Πορφυριάδα.

3.500 άνθρωποι στο ΚΥΤ Σάμου, ενώ η χωρητικότητα είναι για 700 άτομα

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Σάμου, ο  κ. Κουτσούμπας ενημερώθηκε από τη διοικήτρια Μαρία – Δήμητρα Μουτσίκου για την κατάσταση του Κέντρου, που ενώ η χωρητικότητά του είναι για 700 άτομα, αυτήν τη στιγμή φιλοξενεί περίπου 3.500 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους γυναικόπαιδα, εκ των οποίων 500 με 600 είναι παιδιά. Η ιατρική φροντίδα τους καλύπτεται μόνο από δύο γιατρούς που υπάρχουν στο Κέντρο, ενώ ούτε το νοσοκομείο της Σάμου μπορεί να βοηθήσει, αφού λόγω των ελλείψεών του δεν είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες των νησιωτών. Σύμφωνα με τη διοικήτρια, υπάρχει η δυνατότητα να μεταφέρονται στην ενδοχώρα έως και 1.000 άτομα, όμως στην ενδοχώρα δεν υπάρχουν οι υποδομές για να τους φιλοξενήσουν. Τέλος, αυτήν τη στιγμή στον καταυλισμό υπάρχουν 70 παιδάκια ασυνόδευτα.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε πως παρά τις μεγάλες προσπάθειες των εργαζομένων, όλων των ειδικοτήτων, στον χώρο, η κατάσταση είναι απαράδεκτη και το ΚΚΕ επιμένει ότι πρέπει οι πρόσφυγες να μεταφερθούν από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα. Γι’ αυτό, θα πρέπει να εντατικοποιηθούν οι εργασίες. Θα πρέπει να εξοπλιστούν όλα τα τμήματα, έτσι ώστε να εκλείψουν εντελώς οι γραφειοκρατικές διαδικασίες. Και βέβαια πρέπει να επιταχυνθεί η διαδικασία, να πάνε οι πρόσφυγες εκεί που θέλουν, να συναντηθούν με τις οικογένειές τους, διότι μόνο το 0,4% είναι αυτό που θέλει να μείνει στην Ελλάδα και λιγότεροι, βεβαίως, ζητούν άσυλο να μείνουν στη χώρα μας.

Επίσης, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε «τις τεράστιες ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και της ΕΕ, με όλες τις συμφωνίες και τις απαράδεκτες νέες συνθήκες που έχουν υπογραφεί, που στην ουσία επιστρέφουν από την ΕΕ πρόσφυγες, οι οποίοι εκεί έχουν ενταχθεί και έχουν ενωθεί πλέον με τις οικογένειές τους».

«Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη, θα πρέπει να τελειώσει. Υπάρχει κίνδυνος και για την περιοχή. Δεν μπορεί για όλους αυτούς τους 3.500 ανθρώπους, που είναι εδώ στοιβαγμένοι, να υπάρχουν μόνο δύο γιατροί, ενώ την ίδια ώρα και στο νοσοκομείο της Σάμου υπάρχουν ελλείψεις για τον ντόπιο πληθυσμό, λείπουν θέσεις εργασίας γιατρών, νοσηλευτών κ.λπ., οι οποίοι επιφορτίζονται και με την περίθαλψη τόσων χιλιάδων προσφύγων, στην πλειοψηφία τους γυναικόπαιδων» υπογράμμισε.

Read previous post:
Νέο νομοθετικό πλαίσιο για τα «πόθεν έσχες» της Βουλής, προανήγγειλε ο Νίκος Βούτσης

Την προετοιμασία νέου νομοθετικού πλαισίου για τα «πόθεν έσχες» της Βουλής, από την ερχόμενη κοινοβουλευτική περίοδο, προανήγγειλε ο πρόεδρος του...

Close