Με σημαδεύουν οι πληγές από όλες τις μάχες που απέφυγα. Fernando Pessoa, 1888-1935, Πορτογάλος ποιητής & συγγραφέας

Στενότερη συνεργασία των Κοινοβουλίων Ελλάδας-Εσθονίας

17 Μάιος, 2018

Σημαντικό βήμα για τη στενότερη συνεργασία των Κοινοβουλίων Ελλάδας και Εσθονίας συνιστά η συνάντηση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και της Προέδρου της Δημοκρατίας της Εσθονίας Kersti Kaljulaid.

«Η σημερινή επίσκεψή σας στην Αθήνα θα συμβάλλει αποφασιστικά έτσι ώστε να υπάρξει ακόμα πιο γρήγορα το κοινό έδαφος ανάμεσα στις δύο χώρες και ανάμεσα στα δύο κοινοβούλια για μια στενή συνεργασία», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής υποδεχόμενος την κ. Kaljulaid.

Ο κ. Βούτσης δεν παρέλειψε να επισημάνει τα σημαντικά βήματα που έχει κάνει η Εσθονία στο πεδίο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης αλλά και να υπογραμμίζει πως και στην Ελλάδα και στη Βουλή των Ελλήνων γίνονται επίσης σημαντικά βήματα σ΄ αυτόν τον κρίσιμο τομέα στον οποίο η νέα τεχνολογία δίνει πολύ μεγάλες δυνατότητες. «Υπάρχει ένα ευρύτατο πεδίο κοινού ενδιαφέροντος σε σχέση με τις επιχειρήσεις, τους επιχειρηματίες, την οικονομική διάσταση των σχέσεων των δύο χωρών αλλά και τη συνεργασία που μπορεί να υπάρξει ανάμεσα στους βουλευτές μας για ένα καλύτερο, ειρηνικό, αλληλέγγυο, κοινωνικά συγκλίνον μέλλον για την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε επίσης ο πρόεδρος της Βουλής.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Εσθονίας από την πλευρά της αναφέρθηκε στην υπάρχουσα συνεργασία ανάμεσα στα δύο Κοινοβούλια τονίζοντας ότι «μπορούμε να ανταλλάσσουμε απόψεις έτσι ώστε να προχωρήσουμε μαζί με αλληλεγγύη, για να οικοδομήσουμε το μέλλον».

«Θαυμάζουμε το έργο σας, τον τρόπο με τον οποίο προσπαθείτε να ξεπεράσετε την οικονομική κρίση, ήδη την έχετε ξεπεράσει και σημειώνεται πρόοδος», είπε επίσης η κ. Kaljulaid η οποία εξέφρασε τη διαθεσιμότητα της χώρας της να συνεισφέρει μέσω της ψηφιακής γνώσης που διαθέτει. «Αυτό που είναι βέβαιο -προσέθεσε- είναι ότι συνεισφέρουμε στην εξαγωγή υπηρεσιών από τη χώρα σας, με τις δεκάδες χιλιάδες Εσθονών τουριστών που έρχονται στην Ελλάδα, γιατί είναι ο αγαπημένος τους προορισμός».

Ο πρόεδρος της Βουλής απένειμε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Εσθονίας το χρυσό μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων συνοδευόμενο από τιμητικό πάπυρο.

Από ελληνικής πλευράς στη συνάντηση παρέστησαν ο Β΄ αντιπρόεδρος της Βουλής Γεώργιος Βαρεμένος, το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Εσθονίας (πρόεδρος Γεώργιος Παπαφιλίππου, αντιπρόεδρος Πάνος Σκουρολιάκος, γραμματέας Χαρά Κεφαλίδου), καθώς και ο βουλευτής μέλος της Ομάδας Φιλίας Δημήτριος Γάκης, ο γενικός γραμματέας της Βουλής Κώστας Αθανασίου, ο διπλωματικός σύμβουλος της Βουλής, πρέσβης ε.τ., Σπύρος Θεοχαρόπουλος και η πρεσβευτής της Ελλάδας στην Εσθονία Μαρία Καρνούτσου.

Την κ. Kaljulaid συνόδευσαν ο υπουργός Εσωτερικών της Εσθονίας Andres Anvelt, ο πρεσβευτής της Εσθονίας στην Ελλάδα Priit Pallum, βουλευτές και υπηρεσιακοί παράγοντες.

 

 

Read previous post:
Στενότερη συνεργασία των Κοινοβουλίων Ελλάδας-Εσθονίας

Σημαντικό βήμα για τη στενότερη συνεργασία των Κοινοβουλίων Ελλάδας και Εσθονίας συνιστά η συνάντηση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση...

Close