Γενναιοδωρία είναι να δίνεις περισσότερα από όσα μπορείς. Υπερηφάνεια είναι να παίρνεις λιγότερα από όσα χρειάζεσαι. - Χαλίλ Γκιμπράν, 1883-1931, Λιβανοαμερικανός ποιητής & φιλόσοφος

Στ. Παππάς: Κάποιος πρέπει να πληρώσει την απώλεια εσόδων στον ΟΑΣΘ

16 Φεβρουάριος, 2018

Το ενδεχόμενο δωρεάν μετακίνησης των πολιτών που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας δεσμεύτηκε ότι θα εισηγηθεί προς διερεύνηση στους αρμόδιους υπουργούς ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς, όπως δήλωσε ο ίδιος, μετά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης. Οι εμποροϋπάλληλοι, μαζί με μέλη του ΠΑΜΕ, πραγματοποίησαν νωρίτερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του Οργανισμού, στη συμβολή των οδών Μπότσαρη και Παπαναστασίου. Όπως τους εξήγησε ο κ. Παππάς, ο ΟΑΣΘ βρίσκεται σε διαδικασία εκκαθάρισης, «που δεν είναι απλή υπόθεση» και έχει στόχο να διαφυλαχθεί ο δημόσιος πλούτος και «να καλυφθούν όλες τις αμαρτίες του παρελθόντος».

Αναγνωρίζοντας, δε, εκ νέου τα προβλήματα που παρουσιάζει το συγκοινωνιακό έργο του ΟΑΣΘ στον Νομό Θεσσαλονίκης, ο κ. Παππάς ανέφερε: «Προσπαθούμε να το βελτιώσουμε μέρα με τη μέρα, αλλά να είναι σαφές ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κάνουμε πίσω στους βασικούς μας στόχους».

Όπως ξεκαθάρισε, βασικός στόχος της διοίκησης του κρατικού πλέον ΟΑΣΘ είναι «να προσφέρουμε στο τέλος του 2019 ένα συνολικό αναβαθμισμένο και ολοκληρωμένο σχέδιο αστικών συγκοινωνιών για τον Νομό Θεσσαλονίκης». Εξήγησε ότι η επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου «περνά μέσα από την εξυγίανση του ΟΑΣΘ, μέσα από τον κολασμό των υπευθύνων για όλα όσα έχουν συμβεί και μέσα από τη δυνατότητα άσκησης της όσο το δυνατόν ευρύτερης κοινωνικής πολιτικής που μπορούμε να ασκήσουμε».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Παππάς υπενθύμισε ότι μεγάλο ποσοστό πληθυσμού, οι άνεργοι, μεταφέρονται ήδη δωρεάν από τον ΟΑΣΘ. Αναγνώρισε, βέβαια, ότι υπάρχει πρόβλημα με ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και χαρακτήρισε γόνιμη τη σημερινή συνάντησή του με τα μέλη της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης, λέγοντας «καλό είναι να εξακολουθήσουν γίνονται τέτοιες συζητήσεις».

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ σημείωσε ότι στο επόμενο τρίμηνο θα βγουν στους δρόμους άλλα 50 αστικά λεωφορεία, ενώ σε ό,τι αφορά τη συνεργασία με την ΕΛΒΟ, τόνισε ότι με δεδομένο και το μνημόνιο συνεργασίας που έχει υπογραφεί, «η όλη συνεργασία εξελίσσεται ομαλά και όπως πρέπει».

Read previous post:
Η ΕΕ δεν θα άρει τους περιορισμούς για τη χορήγηση βίζας αν η Τουρκία δεν χαλαρώσει τους αντιτρομοκρατικούς νόμους

Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαμήνυσε σήμερα στην Τουρκία πως δεν θα χαλαρώσει τα κριτήριά της για τη χορήγηση βίζας σε Τούρκους...

Close