Οι πολιτικοί αγώνες των τελευταίων 35 ετών είχαν να κάνουν με τη δίκαιη κατανομή των χρυσών αυγών. Στις επόμενες δεκαετίες πρέπει να επικεντρωθούμε στην υγεία της χήνας - Paul Tsingas

Στ. Κοντονής: Εκσυγχρονισμός του συστήματος δικαιοσύνης, γιατί είχε μείνει σε χρόνια προηγούμενων δεκαετιών

20 Ιούλιος, 2018

Συνεδρίασε σήμερα το πρωί στη Ζάκυνθο, για πρώτη φορά εκτός Αθηνών, η Συντονιστική Επιτροπή του Προγράμματος Τεχνικής Υποστήριξης των Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων του Ελληνικού Δικαστικού Συστήματος, παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, βουλευτή Ζακύνθου Σταύρου Κοντονή.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Αποτελεσματικότητα της Δικαιοσύνης (CEPEJ), Georg Stawa, ο κ. Daniele Dotto εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανώτατα στελέχη του υπουργείου Συνταγματικών Υποθέσεων, Μεταρρυθμίσεων και Δικαιοσύνης της Αυστρίας και ο μόνιμος εμπειρογνώμονας της Αυστριακής Τεχνικής Βοήθειας στη χώρα μας, Dr. Gnther Walchshofer.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, που πραγματοποιήθηκε κεκελισμένων των θυρών, παρουσιάστηκε η πρόοδος του έργου που εκπονείται από το υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο με την πολύτιμη συνδρομή της, παρεχόμενης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Αυστριακής Τεχνικής Βοήθειας, έχει προχωρήσει σειρά θεσμικών αλλαγών στους τομείς της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης, των εξωδικαστικών μηχανισμών επίλυσης διαφορών, όπως η διαμεσολάβηση, της συλλογής των στατιστικών στοιχείων, καθώς και της παροχής εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε κρατούμενους.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, που πραγματοποιήθηκε σε μεγάλο ξενοδοχείο του νησιού, ο κ. Κοντονής δήλωσε ότι «ολοκληρώνεται η δεύτερη φάση ενός μεγάλου σχεδίου, το οποίο έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει θετικά αποτελέσματα» και αναφέρθηκε στην πολύτιμή βοήθεια της Αυστρίας, χωρίς την άμεση συνδρομή της οποίας αυτή η προσπάθεια δεν θα είχε τόσο γρήγορα και θετικά αποτελέσματα».

«Η προσπάθεια αυτή είναι πολυεπίπεδη. Εκ πρώτης είναι ο εκσυγχρονισμός του συστήματος δικαιοσύνης με αυτό που λέμε ηλεκτρονική δικαιοσύνη, γιατί η ελληνική δικαιοσύνη είχε μείνει σε χρόνια προηγούμενων δεκαετιών όσον αφορά την οργάνωσή της, αλλά και ως προς τον τρόπο που ολοκληρωνόταν η έκδοση των αποφάσεων» σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Μεγάλη σημασία σε αυτήν τη διαδικασία έχει η εισαγωγή των νέων πληροφοριακών συστημάτων. Χωρίς τις νέες πληροφορίες στην απονομή δικαιοσύνης και στην οργάνωση των δικαστηρίων δεν μπορούμε να μιλάμε για επιτάχυνση των διαδικασιών».

Read previous post:
Π. Ρήγας: «Η ΝΔ έχει ενστερνιστεί τις αντιλήψεις, τις θέσεις και τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής»

«Η Νέα Δημοκρατία ενοχοποιεί τις ακροδεξιές πρακτικές» υποστήριξε από τη Μυτιλήνη, όπου βρίσκεται συμμετέχοντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο γραμματέας...

Close