Το παπούτσι που ταιριάζει στον έναν, είναι στενό σε έναν άλλο. Δεν υπάρχει συνταγή για τη ζωή που να ταιριάζει σε όλες τις περιπτώσεις - Karl Jung

Σοκαρισμένη η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης από υβριστικό πρωτοσέλιδο του «Μακελειού»

26 Μάρτιος, 2019

Σοκαρισμένη από το υβριστικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό» σε βάρος της συντρόφου του πρωθυπουργού και γυναικών μελών της κυβέρνησης, δηλώνει η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Λιλιάν Μορί Πασκιέ, στην απαντητική της επιστολή προς τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

   Κάνει λόγο για «εξαιρετικά χυδαίους και σεξιστικούς χαρακτηρισμούς» και αφού σημειώνει ότι το πληροφορήθηκε στη Νέα Υόρκη όπου συμμετείχε στην 63η σύνοδο της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για το Καθεστώς της Γυναίκας υπογραμμίζει: «Αυτό το άρθρο αποτελεί μια έντονη υπενθύμιση ότι έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διαβούμε μέχρι να διασφαλίσουμε ότι ο σεξισμός, η παρενόχληση και η βία κατά των γυναικών δεν θα αντιμετωπίζονται πλέον ως «business as usual» και γι’ αυτό ακριβώς και το ανέφερα ως απαράδεκτο παράδειγμα, στη δήλωσή μου στο τέλος της επίσκεψής μου στη Νέα Υόρκη».

   Η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης απαντά θετικά στο αίτημα του κ. Παπαδημούλη να ασχοληθεί άμεσα με το θέμα ο  Ευρωπαϊκός οργανισμός ECRI(European Commission against Racism and Intolerance), που είναι αρμόδιος για θέματα που αφορούν την καταπολέμηση του ρατσισμού και των διακρίσεων λόγω ταυτότητας φύλου, ενώ θα θέσει το θέμα και υπόψη της Γραμματείας της Επιτροπής για την Ισότητα και τη Μη-Διάκριση της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (Secretariat of the Assembly’s Equality and non-discrimination Committee).

Read previous post:
Αποκαλύφθηκε ο Skillzy, η μασκότ της διοργάνωσης

Παρουσιάστηκε η επίσημη μασκότ του UEFA EURO 2020 κατά τη διάρκεια μιας θεαματικής εκδήλωσης πριν από την έναρξη του αγώνα...

Close