Δεν μισώ κανέναν εκτός από τον Χίτλερ, και αυτό για επαγγελματικούς λόγους. Ουίνστον Τσώρτσιλ, 1874-1965, Βρετανός πρωθυπουργός, Νόμπελ 1953

Σόιμπλε: Θα μπορούσαμε να είχαμε ολοκληρώσει την αξιολόγηση νωρίτερα

20 Μάρτιος, 2017

Το θέμα της Ελλάδος θα πρόκειται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της σημερινής συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, διευκρίνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών,Βόλφγκανκ Σόιμπλε, τονίζοντας πως παραμένουν αρκετά ζητήματα ανοιχτά τα οποία θα πρέπει αρχικά να αναλυθούν και εν συνεχεία, κατά την αυριανή συνεδρίαση του Ecofin, να αναζητηθεί κοινή γραμμή πλεύσης.

«Το θέμα της Ελλάδος δεν έχει ολοκληρωθεί. Στο Εcofin αύριο θα συζητήσουμε για την υλοποίηση του δημοσιονομικού προγράμματος και θα πρέπει να ορίσουμε συγκεκριμένους κανόνες και κανονισμούς οι οποίοι θα πρέπει να τηρηθούν στο μέλλον από όλες τις πλευρές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε προσερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.

Επιπλέον ανέφερε πως πρωταρχικό μέλημα της σημερινής συνεδρίασης θα είναι να διαπιστωθεί αν τηρούνται οι προϋποθέσεις και εν συνεχεία να προχωρήσει η συμφωνία της ελληνικής Κυβέρνησης με τους Θεσμούς. Όπως υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών παρά τις διαφορές που υπάρχουν μέχρι στιγμής και παρότι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης θα μπορούσε να έχει ήδη επιτευχθεί οι Θεσμοί θα συνεχίσουν να κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση και να εργάζονται γι’ αυτό.

Παράλληλα διευκρίνισε πως το Eurogroup θα συζητήσει και για το θέμα του ελεύθερου εμπορίου, μετά και τους G20, στο οποίο όπως ανέφερε ο γερμανός αξιωματούχος, μέχρι στιγμής υπάρχουν διάφορες διατυπώσεις μεταξύ των εταίρων αλλά χρειάζεται μια κοινή πολιτική και μια κοινή διατύπωση. Επιπλέον σημείωσε πως κατά την συνεδρίαση θα αναλυθεί και το θέμα της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, τονίζοντας ότι οι διαβουλεύσεις θα εκκινήσουν αφότου η Βρετανία υποβάλλει επισήμως το αίτημά της.

Τέλος αναφέρθηκε και στο ζήτημα της προεδρίας του Eurogroup τονίζοντας ότι «δεν γνωρίζει τι ακριβώς θα γίνει αλλά πως ο κ. Γερούν Ντάισελμπλουμ είναι εκλεγμένος πρόεδρος και μέχρι στιγμής έχει αποδειχτεί πως κάνει πολύ καλά την δουλειά του».

«Θα ενημερώσω το Eurogroup για το ελληνικό ζήτημα», δήλωσε, από την πλευρά του, προσερχόμενος στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Μάλιστα, χάριν αστεϊσμού, ανέφερε πως «πρώτα θα ενημερωθούν για την κατάσταση της Ελλάδας οι υπουργοί Οικονομικών και μετά θα γνωστοποιηθεί το αποτέλεσμα στους δημοσιογράφους».

Read previous post:
Θεσμοθέτηση Ακαδημαϊκών Συμβουλίων Εκπαίδευσης προανήγγειλε ο Γαβρόγλου

Τη θεσμοθέτηση Ακαδημαϊκών Συμβουλίων Εκπαίδευσης ανακοίνωσε από τη Φλώρινα ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Μιλώντας στα μέλη ΔΕΠ της Παιδαγωγικής...

Close