Οι άνθρωποι είναι πιο πρόθυμοι να ανταποδώσουν το κακό παρά το καλό που τους έκανες, αφού η ευγνωμοσύνη είναι βάρος, ενώ η εκδίκηση είναι ευχαρίστηση. Tacitus, 55-120 μ.Χ., Ρωμαίος ιστορικός

Σύσταση θυγατρικής από τη Eurobank για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων

20 Μάρτιος, 2017

Θυγατρική για τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου των μη εξυπηρετούμενων δανείων συγκρότησε η Eurobank, προχωρώντας ένα ακόμη βήμα προς την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος των «κόκκινων δανείων».

Η Eurobank Financial Planning Services (Eurobank FPS) θα δραστηριοποιείται στη νέα αγορά εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, καθώς εξασφάλισε την απαιτούμενη άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος ΕΛΛ-1,10% (ΤτΕ).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, βασικό αντικείμενο εργασιών συνιστά η εξεύρεση συναινετικών λύσεων για οφειλέτες και η διαχείριση απαιτήσεων από μη εξυπηρετούμενα δάνεια, με έμφαση στην εξυγίανση χαρτοφυλακίων.

Η Eurobank FPS θα αναλάβει τη διαχείριση χαρτοφυλακίου, ύψους 14 δισ. ευρώ, με οφειλές ιδιωτών και μικρών επιχειρήσεων, ενώ στόχος είναι επίσης, να αναλάβει και την διαχείριση χαρτοφυλακίων τρίτων, επενδύοντας σε «best practices» της εγχώριας και διεθνούς αγοράς.

Σκοπός της εταιρίας τέλος, είναι η ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς της υπό όρους διαφάνειας, αξιοποιώντας στο μέγιστο τις στρατηγικές, τις υποδομές, τα συστήματα και το ανθρώπινο δυναμικό και επιδεικνύοντας υπευθυνότητα προς το κοινωνικό σύνολο.

 

[naftemporiki.gr]

Read previous post:
ΣΕΒ: Να μη γίνει ο εξωδικαστικός «συγχωροχάρτι για μπαταχτσήδες»

Τις προτάσεις του για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης των οφειλών υπερχρεωμένων επιχειρήσεων έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα ο ΣΕΒ, επισημαίνοντας την...

Close