Όταν πρόκειται για τα χρήματα, όλοι είναι της ίδιας θρησκείας ~ Voltaire

Επιβιώνοντας στον Καπιταλισμό: Simulated trading με κέρδη $484 χιλ σε μία ημέρα

Εισαγωγή
Φανταστείτε τον καπιταλισμό όπως τις συχνότητες των ηλεκτρικών συσκευών. Μπορεί να μην τις βλέπουμε αλλά υπάρχουν και μας επηρεάζουν καθημερινά. Η άρνηση της ύπαρξης τους δε θα τις ακυρώσει ούτε θα αλλάξει την επιρροή τους στην καθημερινότητα μας.

Ένα μάθημα του πώς ο χρηματοοικονομικός κόσμος μπορεί να επηρεάσει την οικονομία μίας χώρας και τελικά τη ζωή όλων των πολιτών τους έχουμε πάρει όλοι οι Έλληνες από την κρίση του 2010, όταν το ξεπούλημα των κρατικών ομολόγων οδήγησε τη χώρα στα πρόθυρα της πτώχευσης και στην τραγική περιπέτεια που ζει από τότε.

Αντί, λοιπόν, να ζούμε στην άρνηση, ας μάθουμε να επιβιώνουμε στον καπιταλισμό, να προστατευόμαστε από τις αρνητικές του συνέπειες και να εκμεταλλευόμαστε ό,τι θετικό έχει να προσφέρει. Ένας τρόπο για να το πετύχουμε αυτό είναι το διεθνές χρηματιστηριακό εμπόριο.

Πέμπτη 03 Δεκεμβρίου: Σημαντικές μακροοικονομικές ανακοινώσεις ΕΚΤ – Πώς έπρεπε να πράξουμε

Η Πέμπτη 03 Δεκεμβρίου ήταν μία σημαντική ημέρα για τις χρηματιστηριακές αγορές. Οι επενδυτές είχαν χτίσει προσδοκίες για μία επιθετική επέκταση του προγράμματος νομισματικής και ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και αν η πραγματικότητα τους επιβεβαίωνε τότε αυτό θα έφερνε πτώση στο ευρώ και άνοδο στις τιμές των μετοχών των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων και μείωση του χρηματιστηριακού ρίσκου διεθνώς.

Αν, όμως η ΕΚΤ απογοήτευε τους επενδυτές αυτό θα έφερνε άνοδο του ευρώ, πτώση των μετοχών και αύξηση του χρηματιστηριακού ρίσκου διεθνώς.

Προκειμένου να γράψω αυτό το άρθρο και χωρίς καμία πληροφόρηση για τις προθέσεις της ΕΚΤ αλλά με οδηγό μόνο τις πραγματικές ανακοινώσεις και το αυτοματοποιημένο σύστημα χρηματιστηριακής τεχνικής ανάλυσης DomiStock for MetaStock, άνοιξα όταν έγινε η πρώτη ανακοίνωση της ΕΚΤ, μέσα από γνωστή πλατφόρμα simulated trading, εικονικές θέσεις στο ευρωδολάριο (eur/usd). Λίγο αργότερα, στο άνοιγμα του αμερικανικού χρηματιστηρίου άνοιξα αγοραστικές θέσεις σε προϊόν που κερδίζει από την αύξηση της αστάθειας (TVIX) ενώ παράλληλα έκλεισα όλες τις ανοικτές μου θέσεις που ήταν αντίθετες στις τρέχουσες εξελίξεις (θέσεις στα ETFs ομολόγων JNK και LQD, στο ETF αναδυόμενων αγορών EEM και στο ETF της Τουρκίας TUR).

Οι κινήσεις μου ήταν με τη μέγιστη μόχλευση που επέτρεπε η πλατφόρμα. Στην εικόνα από την πλατφόρμα έχω σημειώσει τα κέρδη που επετεύχθησαν αλλά δεν τα πήρα κλείνοντας τις θέσεις μου μέχρι τη στιγμή που γράφω αυτό το άρθρο, δηλαδή 384 χιλιάδες δολάρια και τα κέρδη που πήρα πουλώντας το προϊόν αστάθειας TVIX και τμήμα της θέσης μου στο ευρωδολάριο, δηλαδή 100 χιλιάδες δολάρια. Αθροιστικά, τα εικονικά κέρδη σε μία ημέρα ήταν 484 χιλιάδες δολάρια. Προσοχή, το εικονικό trading είναι διαφορετικό από το κανονικό καθώς τα χρήματα είναι επίσης εικονικά. Είναι, όμως, ένα πολύ ασφαλής και χρήσιμος τρόπος για να έρθει κανείς σε επαφή με το χρηματιστηριακό εμπόριο και να αρχίσει τα μαθήματα επιβίωσης στον καπιταλισμό.

DM123

 

Στην παρακάτω εικόνα είναι ένα screen shot του διαγράμματος του DomiStock for MetaStock που χρησιμοποίησα στο εικονικό trading. 

eur0909900

Read previous post:
Κατασχέσεις 2 εκατ. ευρώ από τραπεζικούς λογαριασμούς πρώην υπουργών

Την κατάσχεση 1.800.000 ευρώ από τον λογαριασμό πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και άλλα 150.000 από λογαριασμό υπουργού της ΝΔ αποφάσισε...

Close