Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των ανίσων. ~Αριστοτέλης | (Αρχαίος Έλληνας Φιλόσοφος ) | 384-322 π.Χ.

Σεντένο: Πιο ασφαλή πλέον τα ελληνικά ομόλογα

5 Ιούλιος, 2018

Τα ελληνικά ομόλογα έχουν καταστεί πιο ασφαλή για τους επενδυτές μετά από τη συμφωνία για το χρέος και θα συνεχίσουν σε αυτό το μονοπάτι, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο.

Μιλώντας στο δίκτυο CNBC από το Στρασβούργο, ο κ. Σεντένο τόνισε ότι η συμφωνία για το χρέος μείωσε τις ανησυχίες των επενδυτών.

Ερωτηθείς αν, μετά τη συμφωνία του Eurogroup, είναι λιγότερο ριψοκίνδυνο το 10ετές ελληνικό ομόλογο, απάντησε: «Είμαι σίγουρος ότι είναι και θα είναι ακόμη λιγότερο (σ.σ. ριψοκίνδυνο) μετά τις 20 Αυγούστου».

Πάντως, όπως τόνισε -υπονοώντας σύμφωνα με το CNBC πως η Αθήνα έχει πολλά ακόμη να κάνει για να «τρέξει» η οικονομία της- οι χώρες που εξέρχονται από ένα πρόγραμμα, βάσει προηγούμενων εμπειριών, ανακτούν σταδιακά την εμπιστοσύνη των επενδυτών, αν και διευκρίνισε ότι «δεν θα το ονομάσω αργή διαδικασία».

Ο κ. Σεντένο εμφανίστηκε επίσης αισιόδοξος πως η Αθήνα θα επιτύχει τους στόχους για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060. Υπενθύμισε, δε, πως η Ελλάδα έχει επιτύχει δύο συνεχόμενα χρόνια πρωτογενές πλεόνασμα άνω του 4%, κάτι που όπως είπε, σημαίνει ότι τώρα στοχεύουμε σε ένα χαμηλότερο ποσοστό (3,5%).

«Αν με ρωτάτε εάν είναι απαιτητικό, ναι είναι, αν είναι δύσκολο, σίγουρα είναι» πρόσθεσε και διευκρίνισε ότι είναι καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία του προγράμματος να υπάρξει ανθεκτικότητα.

Ερωτηθείς αν το πρόβλημα το χρέους μετατίθεται για το μέλλον, ειδικά σε ό,τι αφορά τα δάνεια του τρίτου προγράμματος, ανέφερε πως «δεν ξέρω αν μετατίθεται πραγματικά το πρόβλημα, έχουμε μια ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους που δείχνει ένα χρέος που είναι βιώσιμο».

Εμφανίστηκε αισιόδοξος εξάλλου πως οι εκτιμήσεις του Eurogroup θα επιβεβαιωθούν.

Read previous post:
Αλ. Τσίπρας: Στις 20 Αυγούστου η Ελλάδα βγαίνει καθαρά και αμετάκλητα από τα μνημόνια

Παραλάβαμε μια κατάσταση δραματική στην οικονομία είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της ομιλίας του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση...

Close