Δεν μ' ενδιαφέρει η καταγωγή των πολιτών ούτε η φυλή στην οποία γεννήθηκαν. Τους αντιμετωπίζω όλους μ' ένα κριτήριο: την αρετή. Για μένα, κάθε καλός ξένος είναι Έλληνας και κάθε κακός Έλληνας είναι χειρότερος από βάρβαρος. ~Μέγας Αλέξανδρος | (Βασιλεύς Μακεδόνων ) | 356-323 π.Χ.

Σε καλό κλίμα η συνάντηση εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών με την υφυπουργό Κ. Νοτοπούλου

9 Νοέμβριος, 2018

Σε καλό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση που ζήτησαν και είχαν με την υφυπουργό Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου, τα μέλη της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Ελλάδος (ΟΕΥΟΕ) οι οποίοι πραγματοποιούσαν από νωρίς το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΜΑΘ.

Οι εκπαιδευτές, που διαμαρτύρονται για αποχή των εξεταστών οδήγησης του υπουργείου από τα καθήκοντά τους (διαρκεί περισσότερο από έναν μήνα), αλλά και για το άρθρο 11 του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Μεταφορών, ήθελαν τη μεσολάβηση της κ. Νοτοπούλου για συνάντησή τους με τον υπουργό, Χρ. Σπίρτζη, προκειμένου να συζητήσουν μαζί του όλα τα ανοιχτά θέματα που τους αφορούν.

Σε ό,τι αφορά τις υπερωρίες των εξεταστών, έγινε σαφές στη συνάντση ότι το νομοσχέδιο προβλέπει ότι οι υπερωρίες θα δοθούν αναδρομικά και άρα δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Η κ. Νοτοπούλου, τους ενημέρωσε ότι γίνονται διορθώσεις στο σχέδιο νόμου, με βάση τις παρατηρήσεις Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής και το ν/σ κατατίθεται τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα, επισημάνθηκε, ότι θα γίνουν ενέργειες από την υφυπουργό Εσωτερικών ώστε να συνατηθούν οι εκπαιδευτές με τον κ. Σπίρτζη.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι το νομοσχέδιο διασφαλίζει τη διαφάνεια των εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΥΟΕ, Γιώργο Χριστοδούλου, η συνάντηση «έγινε σε πάρα πολύ καλό κλίμα, με την κ. Νοτοπούλου και και τον διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού τον κ. Αγγελόπουλο και τους ευχαριστούμε που μας άκουσαν προσεκτικά» .

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εκπαιδευτών μετέφερε στην υφυπουργό ότι το άρθρο 11, σχετικά με τη χορήγηση άδειας άσκησης επαγγέλματος εκπαιδευτή υποψηφίων οδηγών, πλήττει τον κλάδο τους. «Ο συνδυασμός του με τον παλιό νόμο Σουφλιά του 2003, δίνει τη δυνατότητα σε πάρα πολλές ειδικότητες και με πολύ εύκολο τρόπο να ανοίγουν σχολές και να γίνονται εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών, χωρίς την απαραίτητη κατάρτιση», τόνισε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο κ. Χριστοδούλου, διεκρινίζοντας ότι «θεωρούμε ότι δεν τον έχουν ενημερώσει σωστά τον κ. Σπίρτζη, μας διαβεβαίωσαν στη συνάντηση ότι θα το ξαναδούν».

Οι εκπαιδευτές αποχώρησαν από το ΥΜΑΘ, ενώ θα πραγματοποιήσουν τις επόμενς ημέρες γενική συνέλευση για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Ε.Μπ.

Read previous post:
Χωρίς Μάτος και Βιεϊρίνια

Χωρίς τους πλάγιους αμυντικούς του, Ματος και Βιεϊρίνια,θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ την Κυριακή τον Παναιτωλικό.

Close