Η κυκλοφορία της εμπιστοσύνης είναι προτιμότερη από την κυκλοφορία του χρήματος. James Madison, 1751-1863, Αμερικανός πρόεδρος [1809-1817]

Σε ύψος ρεκόρ η απορρόφηση στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης

12 Ιανουάριος, 2017

Το ποσό των 656.639.655 ευρώ κατεβλήθη το 2016 σε δικαιούχους του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 και αντιστοιχεί σε απορρόφηση ύψους 16,05% Κοινοτικής συμμετοχής (έναντι 9,33% που ήταν το τρίτο τρίμηνο του 2016).

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αποτελεί, μετά το περσινό ποσό ρεκόρ των 780,63 εκατ. ευρώ, το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό που καταβάλλεται από την έναρξη της Προηγούμενης Προγραμματικής Περιόδου σε μία πολύ δυσμενέστερη οικονομική συγκυρία.

Ανεβάζει μάλιστα, όπως προστίθεται, σημαντικά τη χώρα στο σχετικό Πίνακα Απορρόφησης μεταξύ των Κρατών Μελών της Ε.Ε., προσπερνώντας ώρες που εφαρμόζουν Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Παράλληλα, αναφέρεται ότι έρχεται να προστεθεί «σε μια σειρά ενεργειών, όπως η έγκαιρη θεσμική προετοιμασία, η διοικητική αναδιάρθρωση, οι προσκλήσεις νέων Μέτρων, η άμεση έναρξη πληρωμής ανειλημμένων υποχρεώσεων, και καταδεικνύει αφενός τη σημαντική προσπάθεια που καταβάλλεται στο συγκεκριμένο τομέα και αφετέρου τα σημαντικά αποτελέσματα που προκύπτουν για την οικονομία και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».

Περισσότερα στη κατηγορία Οικονομία
SpiceJet: Παραγγελία 10 δισ. δολ. από την Boeing

Έτοιμη να προχωρήσει σε παραγγελία - μαμούθ από την Boeing, είναι η ινδική αεροπορική εταιρεία SpiceJect, η οποία στοχεύει στην...

Close