Εθνικισμός είναι δίψα για εξουσία ενισχυμένη από αυταπάτες - George Orwell

Σε φορολογική συνεργασία με το κρατίδιο του Βρανδεμβούργου προσβλέπει το ΥπΟικ

9 Ιανουάριος, 2017

Μετά την εποικοδομητική φορολογική συνεργασία με το γερμανικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας η κυβέρνηση επενδύει και σε φορολογική συνεργασία με το κρατίδιο του Βρανδεμβούργου. Αυτή εξετάσθηκε σε συνάντηση που είχε σήμερα η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου με τον αναπληρωτή πρόεδρο του γερμανικού αριστερού κόμματος Die Linke Άξελ Τρουστ, καθώς και με την υφυπουργό Οικονομικών του Βρανδεμβούργου Ντανιέλα Τροχόφσκι.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με την φοροεισπρακτική πολιτική της χώρας μας, αλλά και του κρατιδίου του Βρανδεμβούργου, καθώς και η αναζήτηση μιας αμοιβαίας συνεργασίας στον τομέα αυτό.

Αναλυτικότερα, συζητήθηκε η ανεξαρτητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και το νέο πλαίσιο συνεργασίας του υπουργείου Οικονομικών με την ανεξάρτητη αρχή. Ακόμα, συζητήθηκε το νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και η εθελούσια αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων που πρόσφατα ψηφίστηκαν από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Όσον αφορά στην εθελούσια αποκάλυψη εισοδημάτων η κ. Τροχόφσκι ανέφερε ότι στην Γερμανία ο χαρακτήρας του εργαλείου αυτού έχει μόνιμο χαρακτήρα, ενώ το κύριο όφελος που προσφέρεται στον φορολογούμενο είναι η απουσία ποινικών κυρώσεων.

Επίσης, στο πλαίσιο των δράσεων του υπουργείου Οικονομικών με γνώμονα την βελτίωση της φοροεισπρακτικής πολιτικής αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων η θέσπιση της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με το υπουργείο Οικονομικών, καθώς και θέματα ηλεκτρονικής τιμολόγησης. Η υφυπουργός Οικονομικών κα Κατερίνα Παπανάτσιου υπογράμμισε ότι οι κατευθυντήριοι άξονες της φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου.

Οι παρευρισκόμενοι επιφυλάχθηκαν για μελλοντική συνάντηση που θα αποσκοπεί στην αναλυτικότερη εξέταση των παραπάνω θεμάτων. Προτάθηκε από την γερμανική πλευρά η επίσκεψη ελληνικού κλιμακίου στην Ακαδημία Φορολογικής Εκπαίδευσης του κρατιδίου του Βρανδεμβούργου για ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών σε σχέση με την επικείμενη ίδρυση αντίστοιχης Ακαδημίας στη χώρα μας.

Read previous post:
Μπλοκάκια: Στους εργαζόμενους μεταφέρουν οι εργοδότες τις εισφορές

Ορατός είναι ο κίνδυνος καταστρατήγησης του νόμου Κατρούγκαλου και μετακύλισης του κόστους των εργοδοτικών εισφορών σε όσους αμείβονται με δελτίο...

Close