Η κυκλοφορία της εμπιστοσύνης είναι προτιμότερη από την κυκλοφορία του χρήματος. James Madison, 1751-1863, Αμερικανός πρόεδρος [1809-1817]

Σε ελεύθερη πτώση το Bitcoin

11 Ιανουάριος, 2017

Το ψηφιακό νόμισμα συνεχίζει το πτωτικό σερί και την Τετάρτη, υποχωρώντας κάτω από το επίπεδο των 800 δολαρίων για πρώτη φορά από τις 21 Δεκεμβρίου.

Μόλις πριν από έξι ημέρες είχε σκαρφαλώσει πάνω από τα 1.100 δολάρια.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, το Bitcoin καταγράφει απώλειες 12,7%, στα 795,66 δολάρια. Η πτώση από το υψηλό της 5ης Ιανουαρίου φτάνει το 30%.

Οι πιέσεις στην τιμή του ψηφιακού νομίσματος εντάθηκαν μετά την ανακοίνωση της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας ότι θα προχωρήσει σε έρευνες για να διαπιστώσει αν τα ανταλλακτήρια Bitcoin έχουν τις νόμιμες άδειες και έχουν εφαρμόσει συστήματα για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος.

Οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές ανησυχούν για το Bitcoin και κατά πόσον έχει αρνητικό αντίκτυπο στο ρενμίνμπι. Την περασμένη εβδομάδα, η κεντρική τράπεζα της Κίνας συναντήθηκε με τρία από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια της χώρας για να συζητήσουν για τη ρύθμιση της αγοράς.

Σύμφωνα με στέλεχος ανταλλακτηρίου, οι συναλλαγές από ρενμίνμπι σε Bitcoin αντιστοιχούσαν στο 98% του συνόλου της αγοράς τους τελευταίους έξι μήνες.

Περισσότερα στη κατηγορία Οικονομία
Αύξηση Δημοσίων Επενδύσεων κατά 250 εκατ. ευρώ το 2017

Αύξηση κατά 140% παρουσίασε στο τέλος του 2016 η χρηματοδότηση του Εθνικού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για τις δεκατρείς Περιφέρειες της...

Close