Κανείς δεν μπορεί να σε κάνει να νιώσεις κατώτερος χωρίς τη συγκατάθεσή σου. Eleanor Roosevelt, 1884+1962, Αμερικανίδα σύζυγος του Φ.Ρούζβελτ

Σε εξέλιξη στο Μπιλμπάο το 2ο Ευρωπαϊκο Φόρουμ Αριστερών, Οικολογικών και Προοδευτικών Δυνάμεων

9 Νοέμβριος, 2018

Την ανάγκη διερεύνησης νέων μοντέλων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επισφαλείς συνθήκες εργασίας, οι ανισότητες, αλλά και περιβαλλοντικές προκλήσεις, όπως η κλιματική αλλαγή, τόνισε ο αντιπρόεδρος του Κομμάτος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Πιερ Λορέν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στο Μπιλμπάο της Ισπάνιας, με την οποία ξεκίνησε το 2ο Ευρωπαϊκο Φόρουμ Αριστερών, Οικολογικών και Προοδευτικών Δυνάμεων.

«Κάποιοι ενδιαφέρονται μόνο για το κέρδος και το φιλελεύθερο κίνημα -όλο και περισσότερο- επιμένει να συντηρεί ένα μοντέλο που δεν είναι κατάλληλο για τους Ευρωπαίους πολίτες. Γι’ αυτό η Ευρωπή χρειάζεται έναν νέο πολιτικό χώρο που θα φέρει κοντά τις τις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις για την προώθηση ενός νέου δημοκρατικού μοντέλου», ανέφερε.

«Αυτή η άσκηση είναι πολύ σημαντική γιατί η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλες απειλές, όπως η άκρα δεξιά», σημείωσε, από την πλευρά του, ο Ισπανός ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Έρνεστ Ουρτασούν, επισημαίνοντας πως πρέπει να «βρουμε νέες στρατηγικές και να τις ευθυγραμμίσουμε για να προσφέρουμε τις κατάλληλες απαντήσεις».

Η επικεφαλής της πολιτικής ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς (GUE/NGL) στο Ευρωκοινοβούλιο, στην ίδια συνέντευξη Τύπου, υπογράμμισε ότι είναι ιδιαιτέρως αναγκαία η «δημιουργία συμμαχιών» όχι μόνο στο Ευρωκοινοβούλιο αλλά και με κινήματα εκτός ΕΚ, γιατι «τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν μόνο όταν η δημόσια πίεση είναι εμφανής και έρχεται από τον δρόμο».

Τέλος, ο πρώην επικεφαλής του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος και ιδρυτής του κόμματος «Gnration.s», Μπενουά Αμόν, τόνισε ότι υπάρχουν δύο σενάρια, το «εθνικιστικό» και το «φιλελεύθερο» και πως «εδώ και πολύ καιρό λείπει το σενάριο της αριστεράς και της οικολογίας». «Υπάρχουν πάρα πολλά κόμματα στις αριστερές και οικολογικές δυνάμεις, αλλά χρειαζόμαστε κοινές ιδέες και στρατηγικές για να πολεμήσουμε αυτά τα δύο μέτωπα», πρόσθεσε.

Read previous post:
Αλάμπα: «Μας αιφνιδίασε η ΑΕΚ»

Το πλάνο της ΑΕΚ στο «Αλιάντς Αρένα» έπιασε στον... ύπνο τη Μπάγερν και τον Ρόμπερτ Κόβατς.

Close