Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου. Αβραάμ Λίνκολν, 1809-1865, Αμερικανός πρόεδρος

S&P: Επιδεινώνονται οι αξιολογήσεις κρατών το 2017

10 Ιανουάριος, 2017

Η S&P υποβάθμισε τριπλάσιο αριθμό χωρών από αυτόν που αναβάθμισε το 2016 και ο οίκος αξιολόγησης προβλέπει ότι η τάση θα ενισχυθεί την επόμενη χρονιά.

Από τις 130 χώρες που αξιολογούνται από την S&P, οι 30 ξεκίνησαν το 2017 με αρνητικό outlook και μόλις επτά με θετικό. Ένα αρνητικό ή θετικό outlook υποδεικνύει μια στις τρεις πιθανότητες να αλλάξει η αξιολόγηση μιας χώρας τα επόμενα δύο χρόνια, εφόσον βρίσκεται στην επενδυτική βαθμίδα. Σε περίπτωση που η χώρα αξιολογείται ως «σκουπίδι», τότε υπάρχει μια στις τρεις πιθανότητες να υποβαθμιστεί ή να αναβαθμιστεί σε ορίζοντα 12 μηνών.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, από το 2008 η μέση μακροπρόθεσμη αξιολόγηση έχει υποχωρήσει στο «BBB» με «ΒΒΒ-». Ειδικότερα στις αναδυόμενες αγορές, η εικόνα είναι ακόμα χειρότερη, με τα αρνητικά outlooks να είναι έξι φορές περισσότερα από τα θετικά.

Πιο θετική είναι η εικόνα στην ευρωζώνη, όπου κανένα από τα 19 κράτη μέλη δεν έχει αυτή την στιγμή αρνητικό outlook. Όπως τονίζει η S&P η νομισματική ένωση έχει ξεπεράσει την οξεία φάση της κρίσης.

Read previous post:
Το μυστηριώδες βιντεοκλίπ του David Bowie για το «No Plan»

Πρώτη μέρα για το βιντεοκλίπ του ήταν η παραμονή της μέρας που επρόκειτο να είναι τα εβδομηκοστά του γενέθλια. Αν...

Close