Οι πρωτοποριακοί οργανισμοί δεν σπαταλούν χρόνο ούτε δυνάμεις για να υπερασπιστούν το χθες. Peter Drucker, 1909-2005, Αυστριακός γκουρού του management

«Ραντεβού Ζωής στην Αριστοτέλους»

25 Απρίλιος, 2018

Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γύρω από τη δωρεά μυελού των οστών

συνδιοργανώνουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το 28ο Γενικό Λύκειο Τούμπας.

Η εκδήλωση με τίτλο «Ραντεβού Ζωής στην Αριστοτέλους» πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, από τις 12.00 έως τις 14.00, με τη συμμετοχή και του σωματείου «Όραμα Ελπίδας» το οποίο στηρίζει τις οικογένειες παιδιών με καρκίνο, καθώς και του συλλόγου Γονιών Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα», με στόχο την ενημέρωση των πολιτών γύρω από τη διαδικασία και την αναγκαιότητα της δωρεάς μυελού των οστών.

Το 28ο ΓΕΛ Τούμπας προχώρησε στη δημιουργία μιας εικονικής επιχείρησης με την μορφή της Κοιν.Σ.Επ -Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση- η οποία μέσω των υπηρεσιών που παρέχει, όπως ο σχεδιασμός και η υλοποίηση καμπάνιας ευαισθητοποίησης, έχει ως απώτερο στόχο την προώθηση του κοινωνικού συμφέροντος.

Η εικονική επιχείρηση δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΣΕΝ (Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων) στο πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας, που είναι εγκεκριμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Υπουργείο Παιδείας.

Αφορμή για όλα τα παραπάνω στάθηκε η ασθένεια ενός μαθητή του συγκεκριμένου λυκείου, ο οποίος έπασχε από λευχαιμία και έγινε εφικτό να βρει συμβατό δότη από την Παγκόσμια Τράπεζα εθελοντών μυελού των οστών.

O Δήμος Θεσσαλονίκης θα συμβάλει στη διοργάνωση της εκδήλωσης, η οποία θα πλαισιωθεί από πρόγραμμα σχολικών μουσικών σχημάτων, με τη συμμετοχή στην ενημέρωση μέσω των Δημοτικών Ιατρείων, την παραχώρηση της πλατείας Αριστοτέλους, την παροχή ρεύματος και τη διάθεση εξέδρας.

 

Read previous post:
Κ.Στρατάκης: ο Έλληνας που ανακάλυψε το γονίδιο του γιγαντισμού στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε Επίτιμο Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών (ΕΚΠΑ) θα αναγορευτεί ο επικεφαλής ερευνητής του Εθνικού...

Close