Κόμμα: Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν’ αναγιγνώσκωσι και ν’ αρθρογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπό ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι να αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι. Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Rally Dakar 2018: Από την Λίμα μέχρι και την Κόρδοβα

22 Νοέμβριος, 2017

 Το Rally Dakar 2018 θα ξεκινήσει στις 6 Ιανουαρίου από τη Λίμα και, αφού περάσει από τρεις χώρες (Περού, Βολιβία και Αργεντινή), για πρώτη φορά από τότε που διεξάγεται στη Νότια Αμερική, θα τελειώσει στην Κόρδοβα μετά από 14 ημέρες. 
 Η πόλη της Αργεντινής θα αντικαταστήσει το Μπουένος Άιρες, που ήταν συνήθως η τελευταία στάση του Dakar από το 2009. Θα είναι η πέμπτη φορά σε 10 χρόνια που η διαδρομή δεν θα τελειώσει στην πρωτεύουσα της Αργεντινής. Από τα 9.000 χιλιόμετρα της διαδρομής, τα 5.000 είναι ειδικές. Για την 40η έκδοσή της, η οποία θα είναι και η δέκατη στη Νότια Αμερική, το Rally Dakar θα συναντήσει και πάλι τον Ειρηνικό Ωκεανό και κυρίως τους απαιτητικούς αμμόλοφους του Περού, ενώ πέντε ημέρες θα περάσουν στην Λα Παζ, σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 3.500μ.
 Υπάρχουν 525 εγγεγραμμένοι συμμετέχοντες 54 διαφορετικών εθνικοτήτων, από τους οποίους οι 78 θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση. Θα υπάρχουν 337 οχήματα στον αγώνα, από τα οποία 190 είναι μοτοσυκλέτες. Στην κατηγορία των αυτοκινήτων υπάρχουν 105 οχήματα και 42 φορτηγά. 

Read previous post:
Δύο εκατ. ευρώ πριμ για την πρόκριση στη Νιγηρία

Το πάθημα του 2014 έγινε... μάθημα για την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Νιγηρίας, που έσπευσε να ανακοινώσει ότι θα δώσει πριμ...

Close