Το πρόβλημα με τους περισσότερους ανθρώπους είναι ότι σκέφτονται περισσότερο με τις ελπίδες, τους φόβους και τις επιθυμίες τους παρά με το μυαλό τους. Will Durant, 1885-1981, Αμερικανός & φιλόσοφος

ΡΑΕ: Επίσημη παραδοχή για πωλητήριο στα υδροηλεκτρικά της ΔΕΗ

21 Απρίλιος, 2017

Tην πρώτη επίσημη παραδοχή ότι στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές βρίσκεται η πώληση υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ έκανε χθες ο πρόεδρος της ΡΑΕ Νίκος Μπουλαξής, κατά την ενημέρωση των βουλευτών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ο κ. Μπουλαξής απαντώντας στις πιεστικές ερωτήσεις των βουλευτών άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο της πώλησης υδροηλεκτρικών σταθμών σε ιδιώτες, λέγοντας ότι το ζήτημα αυτό είναι στη διαπραγμάτευση. Διευκρίνισε πάντως ότι δεν γνωρίζει ποιά θα είναι η απόφαση του υπουργού για το όλο θέμα.

Εμμέσως πλην σαφώς ο υπουργός Περιβάλλοντος – Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης έχει δηλώσει ότι αν το μάρκετ τεστ που θα γίνει το φθινόπωρο για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ δεν έχει το επιθυμητό αγοραστικό ενδιαφέρον, τότε το προς πώληση πακέτο θα συμπληρωθεί από υδροηλεκτρικά εργοστάσια. Στο νέο κύκλο των διαπραγματεύσεων, που θα ξεκινήσει με την επιστροφή των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται και πάλι να τεθεί το θέμα, αφού είχε συζητηθεί και στην προηγούμενη φάση, όταν οι δανειστές ζήτησαν την πώληση του 40% της λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής ισχύος της ΔΕΗ.

Κύκλοι του υπουργείου ελπίζουν ότι στο τρέχον στάδιο θα μπορέσουν να κλείσουν τη διαπραγμάτευη μόνον με την αύξηση της ποσότητας των δημοπρασιών( ΝΟΜΕ) ως νομοθετικό προαπαιτούμενο για την αξιολόγηση, με την πώληση των ηλεκτροπαραγωγικών σταθμών, να αναφέρεται μεν στο επικαιροποιημένο μνημόνιο αλλά η νομοθετικά, η δύσκολη ψηφοφορία στη Βουλή να μετατεθεί χρονικά το φθινόπωρο.

Περισσότερα στη κατηγορία Οικονομία
Μόνο μέσω Taxisnet οι δηλώσεις ΕΦΑ του 2017

Αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του Taxisnet θα πρέπει να υποβάλουν οι επιχειρήσεις τη δήλωση Ειδικού Φόρου Ακινήτων έτους 2017.

Close