Κάθε πρόοδος γεννάει μια νέα ελπίδα που εξαρτάται από τη λύση ενός καινούργιου προβλήματος. Ο φάκελος δεν κλείνει ποτέ. Claude Levi-Strauss, 1908-2009, Γάλλος ανθρωπολόγος

Ρ. Δούρου: Ο πολιτισμός καίρια προϋπόθεση για ένα μέλλον αντάξιο των προσδοκιών των νέων

25 Ιούνιος, 2018

Ενημέρωση, παιδεία, δημιουργία, πολιτισμός είναι τα «αντίδοτα» στα fakenews που συχνά και συνειδητά αναπαράγουν τα social media σήμερα, δήλωσε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, χαιρετίζοντας τη διεθνή συνάντηση Fest of Fests, που πραγματοποιείται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τις 25 έως τις 28 Ιουνίου 2018.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Ιδρύματος που εισάγει τον θεσμό «Διεθνές Δίκτυο Νεανικών Κινηματογραφικών Φεστιβάλ», την οποία στηρίζει η Περιφέρεια Αττικής μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

Στη συνάντηση συμμετέχουν περισσότερες από 20 χώρες με παράγοντες από τον χώρο τού παιδικού και νεανικού κινηματογράφου. Στόχος είναι η δημιουργία τού περιβάλλοντος που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του ενημερωμένου, κριτικού και χειραφετημένου θεατή, μέσω της κινηματογραφικής παιδείας και της εκπαίδευσης σε οπτικοακουστικά και ψηφιακά μέσα.

Read previous post:
«Πολιτικές ευθύνες» διαπιστώνει ο Κυρ. Μητσοτάκης στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων

Η διαχείριση των απορριμάτων βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης στη ΝΔ υπό τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη και με τη...

Close