Η χρηματιστηριακή μόχλευση είναι το πλεονέκτημα που έχουν οι πλούσιοι έναντι της μεσαίας και φτωχής τάξης – Rich Dad

Πτωτικά τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τρίτη

17 Απρίλιος, 2018

Με αρνητικό πρόσημο κινήθηκαν τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια την Τρίτη, με τους δείκτες σε Χονγκ Κονγκ και Κίνα να παραμένουν σε αρνητικό έδαφος παρά τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για την οικονομική ανάπτυξη.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι γεωπολιτικές ανησυχίες θα παραμείνουν στο προσκήνιο τις επόμενες εβδομάδες επιβαρύνοντας το επενδυτικό κλίμα και τροφοδοτώντας την έντονη μεταβλητότητα στις αγορές.

Οι επενδυτές έστρεψαν σήμερα την προσοχή τους στα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Κίνα.

Το ΑΕΠ της Κίνα αυξήθηκε 6,8% κατά το πρώτο τρίμηνο από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ξεπερνώντας ελαφρώς τις εκτιμήσεις των αναλυτών για ανάπτυξη 6,7%. Τα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα έδειξαν επίσης ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 0,7% σε μηνιαία βάση τον Μάρτιο, επίσης ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις, ενώ η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 6% τον Μάρτιο σε ετήσια βάση, χάνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημείωσε μικρές απώλειες 0,3%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite έχασε 0,8%, ενώ ο Shenzhen υποχώρησε σε ποσοστό 1%.

Ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε μικρά κέρδη 0,1% στις 21.860,14 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος Topix έχασε 0,25%.

Στην Ταιβάν ο δείκτης Taiex σημείωσε πτώση 1,3%, ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέα έχασε 0,3%. Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωσε οριακά κέρδη, ενώ ο NZX-50 της Νέας Ζηλανδίας έχασε 0,7%.

Read previous post:
Ράλι 5% για το αλουμίνιο σε υψηλό επτά ετών- Πάνω από τα $2.400

Η τιμή του αλουμινίου πραγματοποίησε άλμα 5% τη Δευτέρα, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από το 2011.   Συγκεκριμένα, το αλουμίνιο...

Close