Ο καπιταλισμός έχει ένα μόνιμο ελάττωμα: την άνιση κατανομή του πλούτου. Ο σοσιαλισμός αντίθετα έχει ένα σταθερό προτέρημα: την ίση κατανομή της φτώχειας. Ουίνστον Τσώρτσιλ, 1874-1965, Βρετανός πρωθυπουργός, Νόμπελ 1953

Πρωτοβουλία της αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής για τη δυσοσμία σε Ελευσίνα και Μάνδρα

24 Αύγουστος, 2017

Σε νέα πρωτοβουλία με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου, προχωρούν οι αντιπεριφερειάρχες Δυτικής Αττικής και Πειραιά Γιάννης Βασιλείου και Γιώργος Γαβρίλης, για τον εντοπισμό της έντονης δυσοσμίας που ενοχλεί τους κατοίκους των περιοχών τους.

Οι μέχρι στιγμές έρευνες της επιτροπής που συνέστησε ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Βασιλείου στα ΕΛΠΕ και άλλες ρυπογόνες εταιρίες, για τον εντοπισμό της πηγής εκροής της έντονης και πολύωρης δυσοσμίας που έγινε αισθητή σε περιοχές της Ελευσίνας και Μάνδρας από την 21η Αυγούστου, απέβησαν άκαρπες. Στη σύσκεψη και με τη συμμετοχή εκπρόσωπου του Σώματος Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία των ΕΛ.ΠΕ. Ελευσίνας -τα οποία αυτό το διάστημα υπολειτουργούν λόγω συντήρησης- και στην «ξενάγηση» που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι η δυσοσμία δεν προερχόταν από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Επίσης δεν προερχόταν ούτε από παρακείμενη εταιρεία πετρελαιοειδών.

Επειδή παρεμφερείς οσμές απασχολούν συχνά και δήμους του Πειραιά, η Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε να προχωρήσει σε περισσότερο επισταμένες έρευνες (αναλύσεις κατά περιοχή και ώρα) αλλά και σε αυστηροποίηση των μέτρων αδειόδοτησης των επιχειρήσεων ώστε να εξακριβωθούν τα αίτια και να αποφευχθούν στο μέλλον.

Οι αντιπεριφερειάρχες εντός των ημερών θα συναντηθούν με τον κ. Φάμελλο για να του εκθέσουν το πρόβλημα και να ζητήσουν την παρέμβαση της κυβέρνησης για την αντιμετώπισή του, δεδομένου ότι το πρόβλημα αυτό αφορά συνολικότερα την Περιφέρεια Αττικής, ενώ η λύση του, που ασφαλώς θα πρέπει να στηρίζεται σε επιστημονικά τεκμηριωμένα δεδομένα, ξεπερνά αντικειμενικά τα όρια της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

Κ.Ρ.

Read previous post:
O Λεκαβίτσιους θα μείνει εκτός 6-8 εβδομάδες

 Τα χειρότερα γλίτωσε ο Λιθουανός γκαρντ του Παναθηναϊκού Λούκας Λεκαβίτσιους, που τραυματίστηκε στο ματς με την Ισλανδία.

Close