Κάθε δέκα χρόνια η Ελλάδα κλωτσάει την τύχη της - Κωνσταντίνος Καραμανλής, 1907-1998

Προχωρούν οι διαδικασίες για την ανέγερση νέου νηπιαγωγείου στα Περιβόλια Χανίων

13 Ιούλιος, 2018

Στην τελική ευθεία μπαίνει το θέμα της ανέγερσης νέου νηπιαγωγείου στην περιοχή Περιβόλια του Δήμου Χανίων, καθώς σήμερα υπογράφηκε το συμβόλαιο αγοράς της κατάλληλης οικοπεδικής έκτασης. Στον χώρο που αγοράστηκε θα ανεγερθεί, μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), το νέο τριθέσιο νηπιαγωγείο, η κατασκευή του οποίου συμπεριλαμβάνεται στις οκτώ νέες σχολικές μονάδες που έχουν ενταχθεί και θα ανεγερθούν στον Δήμο Χανίων με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ.

Το οικόπεδο, όπου θα ανεγερθεί το νηπιαγωγείο, είναι εμβαδού 1.157,30 τετραγωνικών μέτρων και βρίσκεται δίπλα στο υφιστάμενο δημοτικό σχολείο της περιοχής.

Το Νηπιαγωγείο Περιβολίων λειτουργεί σήμερα ως διθέσιο με 50 μαθητές και συστεγάζεται με το δημοτικό σχολείο, καταλαμβάνοντας τρεις αίθουσές του.

Με την κατασκευή του νέου νηπιαγωγείου θα ελευθερωθούν αυτές οι τρεις αίθουσες, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν από το δημοτικό σχολείο και ταυτόχρονα θα απομακρυνθούν ισάριθμες προκατασκευασμένες αίθουσες διδασκαλίας που είναι τοποθετημένες στον αύλειο χώρο του σχολείου, βελτιώνοντας ουσιαστικά, με αυτόν τον τρόπο, τις συνθήκες στέγασης των μαθητών του δημοτικού.

Read previous post:
Δυσαρεστημένοι από τις υπηρεσίες υγείας οι περισσότεροι από τους μισούς πολίτες στη Θεσσαλονίκη

Δυσαρεστημένοι από τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας είναι περισσότεροι από  τους μισούς πολίτες της Θεσσαλονίκης (52,2%)  εκ των οποίων οι πιο...

Close