Ο πόλεμος δεν μπορεί να φέρει πραγματικά οικονομική ανάπτυξη (όχι άμεσα τουλάχιστον) δεδομένου ότι αύξηση του πλούτου ποτέ δεν μπορεί να προέλθει από καταστροφή αγαθών. Ludwig von Mises, 1881-1973, Ιταλός οικονομολόγος

Προτεραιότητα για τον δήμο της Ρόδου αποτελεί η ανακύκλωση υλικών

22 Οκτώβριος, 2017

Προτεραιότητα για τον δήμο της Ρόδου, αποτελεί η ανακύκλωση υλικών και ήδη εδώ και δύο μήνες, η προσπάθεια έχει ξεκινήσει με ιδιαιτέρως θετικά αποτελέσματα.

Από τις 14 Αυγούστου συγκεκριμένα έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του το Κέντρο Διαλογής Ανακύκλωσης Υλικών (ΚΔΑΥ) και έχουν τοποθετηθεί σε αρκετά σημεία του νησιού 1.200 ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης.

Η προσπάθεια, όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Μιχάλης Παλαιολόγου πραγματοποιείται σε συνεργασία με κοινοπραξία εταιρειών, η οποία ύστερα από διεθνή διαγωνισμό, έχει αναλάβει μέρος της αποκομιδής απορριμμάτων στο νησί της Ρόδου και την ανακύκλωση υλικών.

Ο δήμος συγκεκριμένα έχει την ευθύνη συγκέντρωσης και μεταφοράς των ανακυκλώσιμων υλικών στο Κέντρο Διαλογής (που λειτουργεί στον ΧΥΤΑ Ρόδου) και η κοινοπραξία εταιρειών τη διαλογή υλικών και την εκμετάλλευση τους. Τις πρώτες εβδομάδες μάλιστα συγκεντρώθηκαν 360 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών, εκ των οποίων το 75% ήταν χαρτόνια, το 12% χαρτί το 11% πλαστικά και το 2% σίδερο.

Σημειώνεται ότι συλλέγονται επίσης χαρτοκιβώτια χύδην από ξενοδοχεία των τουριστικών περιοχών της Ιαλυσού, του Φαληρακίου και των Κολυμπίων.

Για την αποκομιδή των μπλε κάδων και των χαρτοκιβωτίων εκτελούνται καθημερινά πέντε δρομολόγια από Δευτέρα έως και Σάββατο. Το ένα δρομολόγιο απ’ αυτά που αποκομίζει το ανακυκλώσιμο υλικό από τη Λίνδο και τη Νότια Ρόδο έχει έδρα τη Λίνδο και τα υπόλοιπα τέσσερα τη Ρόδο. Στόχος μας είναι έως το τέλος Οκτωβρίου, να τοποθετηθούν 800 μπλε κάδοι σε όλο το νησί με τελικό στόχο τους 1.500 κάδους.

Η ανακύκλωση αποτελεί πράξη ευθύνης για όλους και η Ρόδος μπορεί να μετατραπεί σε νησί-υπόδειγμα με τη συνεργασία των πολιτών, τονίζει ο κ. Παλαιολόγος.

«Τα ποσοστά της ανακύκλωσης κάθε εβδομάδα καταγράφονται ανοδικά στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών, κι αυτό είναι το κλειδί για να περάσουμε στη νέα εποχή της διαχείρισης των απορριμμάτων, με την κατασκευή και λειτουργία στη Ρόδο, μονάδας μηχανικής επεξεργασίας απορριμμάτων, που αποτελεί το επόμενο βήμα μας», αναφέρει ο αντιδήμαρχος.

Ο δήμος Ρόδου παράλληλα έχει ξεκινήσει μια σειρά από δράσεις για την ενημέρωση των πολιτών και των μαθητών γύρω από την ανακύκλωση, ώστε να ενισχύσουν τις προσπάθειές και να γίνει η Ρόδος πρωτοπόρος στη διαχείριση των απορριμμάτων, προστατεύοντας το περιβάλλον, βελτιώνοντας την ποιότητα της ζωής μας και διασφαλίζοντας ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

Read previous post:
Μονοπωλεί το TOP 10 ο Αντετοκούνμπο (video)

Οι επιδόσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο δεν μένουν από κανέναν απαρατήρητες και πως θα μπορούσαν άλλωστε; Ο προπονητής των Μπακς έπλεξε...

Close