Η κυκλοφορία της εμπιστοσύνης είναι προτιμότερη από την κυκλοφορία του χρήματος. James Madison, 1751-1863, Αμερικανός πρόεδρος [1809-1817]

Πρόστιμο 1000 λίρες / έτος για κάθε μετανάστη υπάλληλο εξετάζει η Αγγλία

11 Ιανουάριος, 2017

Πρόστιμο 1000 λίρες το έτος στις εταιρίες για κάθε μετανάστη υπάλληλο που θα προσλαμβάνουν εξετάζει η Αγγλία σύμφωνα με  τον υπουργό Μετανάστευσης, Robert Goodwill. Πρόκειται για μία πολιτική που εφαρμόζεται ήδη για υπαλλήλους εκτός ΕΕ και μετά το BRexit η κυβέρνηση εξετάζει την επέκταση της και σε κατοίκους της ΕΕ.

Η συγκεκριμένη πολιτική έχει ως στόχο, σύμφωνα τον Robert Goodwill, να ενθαρρύνει τις βρετανικές επιχειρήσεις να εκπαιδεύσουν τους Βρετανούς, περιορίζοντας τα επίπεδα μετανάστευσης. Ωστόσο, μία εταιρία δεν είναι απαραίτητο πως μπορεί να περιμένει όσο θα εκπαιδεύεται ένας Βρετανός για να φτάσει στο σημείο να πληροί τις εκάστοτε απαιτήσεις που έχει, ενώ ούτε είναι δεδομένο πως πολλοί Βρετανοί θέλουν να ασχοληθούν με επαγγέλματα στα οποία υπάρχει έλλειψη στην Αγγλία.

Έτσι, η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου δεν είναι απίθανο να μειώσει την ανταγωνιστικότητα και την ευελιξία των αγγλικών επιχειρήσεων ενώ είναι βέβαιο πως θα επιφέρει ανταποδοτικά μέτρα από την ΕΕ.

Περισσότερα στη κατηγορία Οικονομία
Στο ΔΝΤ η κρίση στην τουρκική οικονομία

Η κατάσταση και οι προοπτικές της τουρκικής οικονομίας θα εξεταστούν σήμερα σε συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον.

Close