Αυτοί που έχουν ένα «γιατί» για να ζουν, μπορούν να αντέξουν σχεδόν οποιοδήποτε «πως» - Friedrich Wilhelm Nietzshe

Πρόστιμα σε Μεξικό, Σερβία

21 Ιούνιος, 2018

Πρόστιμο ύψους 7.616 λιρών επέβαλλε η FIFA στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Μεξικού για «αδιάκριτα και προσβλητικά συνθήματα» στη διάρκεια του αγώνα με την Γερμανία, την περασμένη Κυριακή (17/06).

Οι Μεξικανοί φίλαθλοι φώναξαν πολλές φορές μια λέξη αργκό για έναν άνδρα που εκπορνεύεται σε αγώνες, που οι ομάδες ομοφυλοφίλων υποστηρίζουν ότι είναι ομοφοβική.

Η Μεξικανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FMF) τιμωρήθηκε 12 φορές για ομοφοβικά συνθήματα κατά τη διάρκεια των προκριματικών της διοργάνωσης, λαμβάνοντας προειδοποιήσεις για τα δύο πρώτα αδικήματα και πρόστιμα για τα επόμενα δέκα!

Με μήνυμά του στο Instagram ο Ερνάντες ζήτησε από τους οπαδούς σταματήσουν το συγκεκριμένο σύνθημα που φωνάζουν συνήθως ενώ ο αντίπαλος επιχειρεί να διώξει τη μπάλα.

«Προς όλους τους Μεξικανούς οπαδούς στα γήπεδα, μην φωνάζετε τη λέξη «Puto», έγραψε την Τετάρτη (20/06) ο Ερνάντες και πρόσθεσε: «Ας μη διακινδυνεύσουμε κι άλλη τιμωρία.»

Παρόλο που η ομάδα του Μεξικού έχει κάνει έκκληση για να σταματήσουν αυτά τα συνθήματα – οι διεθνείς, μάλιστα, κυκλοφόρησαν ένα βίντεο για το θέμα αυτό το 2016 – ορισμένοι υποστηρικτές δεν έχουν σταματήσει.

Το σύνθημα έχει ακουστεί ευρέως στα παιχνίδια του Μεξικού στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 στη Βραζιλία, όταν η FIFA δεν έλαβε καμιά απόφαση. Σε άλλες ομάδες της Λατινικής Αμερικής, συμπεριλαμβανομένης της Αργεντινής και της Χιλής, έχουν επίσης επιβληθεί πρόστιμο.

Η FIFA απασχολεί τρεις ειδικούς παρατηρητές σε κάθε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι οποίοι παρατηρούν και τη συμπεριφορά των θεατών. Η παγκόσμια Συνομοσπονδία επίσης ανακοίνωσε ότι επέβαλλε παρόμοιο πρόστιμο και στη Σερβία, επειδή οι οπαδοί της ψώναξαν σύνθημα με πολιτικό μήνυμα στην αναμέτρηση με την Κόστα Ρίκα.
 

Read previous post:
ΘΕΜΑ: Άφαντο μέχρι τώρα το 0-0

Στα γήπεδα της Ρωσίας μπορεί να βλέπουμε ένα μέτριο παραγωγικά Μουντιάλ, καθώς όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων...

Close