Η τραγωδία της εποχής μας είναι ότι η αριστερά στρέφεται κατά του έθνους και η δεξιά κατά του κράτους. Σαρλ Ντε Γκωλ, 1890-1970, Γάλλος πρόεδρος

Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Ο Κλεισθένης δεν πήρε ψήφο εμπιστοσύνης, αφού δεν ψηφίστηκε από 151 βουλευτές

13 Ιούλιος, 2018

«Η χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή απέδειξε πως το νομοσχέδιο δεν απορρίφθηκε μόνο από την Αυτοδιοίκηση, αλλά και από την πλειοψηφία του πολιτικού προσωπικού της χώρας καθώς υπερψηφίστηκε μόνο από 150 βουλευτές», τονίζει σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Το γεγονός αυτό, συνεχίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, διαμηνύει στην κυβέρνηση και στον υπουργό Εσωτερικών πως «δεν πήρε ψήφο εμπιστοσύνης», για να εφαρμόσει ένα νομοσχέδιο, που οδηγεί τους Δήμους σε «ακυβερνησία και παράλυση». Επίσης, ο κ. Πατούλης υποστηρίζει, ότι επικράτησε η λογική της εξυπηρέτησης «μικροκομματικών συμφερόντων» και ότι με ευθύνη του υπουργού «πετάχτηκαν στα σκουπίδια» δύο χρόνια διαλόγου, με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία, για «μια πραγματική μεταρρύθμιση», που έχει ανάγκη η χώρα.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, υπογραμμίζει ότι η Κ.Ε.Δ.Ε. θα συνεχίσει την προσπάθεια, για να ανατρέψει τον «Κλεισθένη» και να προχωρήσει μέσα από σύνθεση απόψεων στην αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης. «Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την ενίσχυση της τοπικής διακυβέρνησης μέσω της αποκέντρωσης πόρων και αρμοδιοτήτων προς την Αυτοδιοίκηση, κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, για ισχυρούς Δήμους και ισχυρούς πολίτες», δηλώνει επιγραμματικά ο κ. Πατούλης.

Read previous post:
«Όχι» του εφετείου σε τρίτη δίκη για τις «μετοχές-φούσκες» του 1999

Δεν θα καθίσουν στο εδώλιο και τρίτη φορά οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση του σκανδάλου με τις μετοχές «φούσκες» του Χρηματηστηρίου...

Close