Η υπερβολική διακυβέρνηση είναι ο πιο μεγάλος κίνδυνος για τις κυβερνήσεις. Honore Gabriel Riqueti, comte de Mirabeau, 1749-1791, Γάλλος πολιτικός.

Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

18 Ιανουάριος, 2018

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν από τη νύχτα στη Θεσσαλονίκη.

Εξαιτίας των ανέμων σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος, έπεσαν δέντρα και διάφορα αντικείμενα, ακυρώθηκαν και καθυστέρησαν πτήσεις στο αεροδρόμιο της πόλης, ενώ τραυματίστηκε ελαφρά ένας οδηγός φορτηγού στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου.

Μεγάλο αριθμό κλήσεων δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την παροχή βοήθειας. Μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική στη Θεσσαλονίκη χρειάστηκε να επέμβει σε 28 περιπτώσεις για κοπή δένδρων και σε 38 περιπτώσεις για απομάκρυνση αντικειμένων όπως τέντες και πινακίδες.

Κλήσεις δέχθηκε επίσης η Πυροσβεστική σε Σέρρες, Γιαννιτσά και Χαλκιδική.

Στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” ακυρώθηκαν 8 πτήσεις σύμφωνα με τον υπεύθυνο τύπου της Fraport, Γιάννη Παπάζογλου ενώ σημειώνονται καθυστερήσεις στις προγραμματισμένες πτήσεις λόγω των ισχυρών ανέμων.

Οι θυελλώδεις ανέμοι στάθηκαν αιτία για τραυματισμό οδηγού φορτηγού στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου. Όταν επιχείρησε να κατέβει από το όχημα, η πόρτα του φορτηγού έκλεισε από τον δυνατό άνεμο, με αποτοτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά στο πόδι. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, τον μετέφερε για την παροχή πρώτων βοηθειών στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με πρόγνωση της ΕΜΥ, οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να εξασθενήσουν μέσα στις επόμενες ώρες.

Εμ.Δ.

Ζημιές προκάλεσε ο ισχυρός αέρας στις «Ομπρέλες» του Γ. Ζογγολόπουλου, στη Νέα Παραλία

Ζημιές στο γλυπτό «Ομπρέλες» του Γιώργου Ζογγολόπουλου, που βρίσκεται τοποθετημένο στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στην πόλη. Λόγω των ισχυρών ανέμων «λάσκαρε» μία από τις συνολικά 40 ομπρέλες, ενώ ζημιές προκλήθηκαν στο μεταλλικό πλαίσιο που τις στηρίζει.

«Η διεύθυνση κατασκευών θα δει το έργο και θα το επισκευάσει» δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς.

Ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος «Γεώργιος Ζογγολόπουλος», Άγγελος Μωρέτης, από την πλευρά του, ανέφερε πως «το έργο θα πρέπει να φτιαχτεί σωστά, ώστε να μην αλλοιωθεί και να μην είναι επικίνδυνο λόγω του μεγάλου βάρους τής κάθε ομπρέλας».

Το έργο του Γιώργου Ζογγολόπουλου έχει ύψος 13 μέτρα και βρίσκεται τοποθετημένο στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας. Πρόκειται για μία εικαστική σύνθεση από ανοξείδωτο χάλυβα, που αποτελεί ξεχωριστό σημείο αναφοράς για την πόλη από το 1997.

Α.Καρ.

 

 

Read previous post:
ΔΝΤ: Σημαντική πρόοδος στις συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Την αποφασιστικότητα του ΔΝΤ να συνεργαστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας για να επιτευχθεί ένα θετικό αποτέλεσμα που θα μειώσει...

Close