Αν δεν μπορείς να το εξηγήσεις με απλά λόγια, ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά - Albert Einstein

Πράσινη διαδρομή και ποδηλατόδρομο δημιουργεί ο δήμος Χανίων στο κέντρο της πόλης

19 Μάρτιος, 2018

Η πρόταση – μελέτη για τη δημιουργία «πράσινης διαδρομής» και ποδηλατόδρομου στον άξονα των κεντρικών οδών Τζανακάκη, Γιάνναρη, Σκαλίδη και Πειραιώς των Χανίων παρουσιάστηκε απόψε κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου.

Το όλο εγχείρημα, όπως ειπώθηκε κατά την παρουσίαση, εντάσσεται στη φιλοσοφία για βελτίωση της κινητικότητας στην πόλη, με προτεραιότητα στους πεζούς, στα ‘Ατομα με Αναπηρία, στο ποδήλατο και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Θα υλοποιηθεί με ορίζοντα έναρξης των εργασιών το 2019 μέσω κονδυλίων του προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης για την πόλη των Χανίων, που στο σύνολο του χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με 11 εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει ακόμα τη σταδιακή μετατροπή της Πλατείας 1866 σε συγκοινωνιακό κόμβο, την ανάπλαση της Νέας Χώρας και το άνοιγμα του δυτικού μετώπου της πόλης, που θα φτάνει μέχρι την περιοχή των Αγίων Αποστόλων.

Κατά την παρουσίαση της πρότασης ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας αναφέρθηκε σε μια σειρά από έργα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι « η νέα πολιτική για το κυκλοφοριακό της πόλης ήδη έχει διαμορφωθεί. Λιγότερα αυτοκίνητα και βελτίωση όλων των φιλικών υποδομών μετακίνησης».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συγκεκριμένη παρέμβαση υλοποιείται στο πλαίσιο της λογικής των σύγχρονων λύσεων, ενώ εκτός από τα κεντρικά σημεία της πόλης θα επεκταθεί και στην ευρύτερη περιοχή.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Χανίων περιέγραψε τη μελλοντική, όπως είπε, εικόνα της πόλης με αξιοποίηση του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου, ανακατασκευή του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας ανάπλαση του δημοτικού κήπου, δρομολόγηση μικρών λεωφορείων και άλλες δράσεις.

Ακόμα επανέλαβε ότι ο δήμος διεκδικεί το κτίριο των Ιταλικών Στρατώνων για τη δημιουργία νέου δημαρχείου και κατέληξε λέγοντας ότι «το σχέδιο βιώσιμης κινητικότητας και αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού δεν είναι πλέον μια θεωρητική προσέγγιση, αλλά μια φιλοσοφία και ένα πλάνο, που αρχίζει να εκτελείται, από την παρούσα δημοτική αρχή, υιοθετώντας τις σύγχρονες αντιλήψεις προσβασιμότητας, όπως ισχύει στην υπόλοιπη Ευρώπη, δίνοντας νέα πνοή».

Read previous post:
Περικοπή του 25% της βουλευτικής αποζημίωσης των Ν. Μιχαλολιάκου, Ηλ. Κασιδιάρη, Π. Ηλιόπουλου

Δεκτή από όλα τα κόμματα του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου, έγινε στην ολομέλεια της Βουλής, η πρόταση του προέδρου του σώματος,...

Close