Η φιλοσοφία είναι όπως η Ρωσία: γεμάτη βάλτους και με συχνές εισβολές από τους Γερμανούς - Roger Nimier

Πράσινα μεσογειακά νησιά στην ίδια γεωγραφική παράλληλο

18 Οκτώβριος, 2018

Ένας ιδιαίτερος σχεδιασμός, που διακρίνεται από καινοτόμα στοιχεία διακρατικότητας, φαίνεται να αποτελεί την αιτία και την πρόκληση μιας ιδιαίτερα ελπιδοφόρας συνεργασίας μεταξύ των Βαλεαρίδων Νήσων και της νησιωτικής / παράκτιας Βόρειας Ελλάδας: πρόκειται για το υποδίκτυο των «Πόλεων του Μεγαλέξανδρου» με τίτλο «πράσινα μεσογειακά νησιά στην ίδια γεωγραφική παράλληλο», που στόχο έχει να αναδείξει κοινά χαρακτηριστικά μεσογειακών νησιών, σχετιζόμενα με την πρωτογενή τους παραγωγή και τις επί μέρους θαλάσσιες τουριστικές προτάσεις. Κυρίαρχο λόγο και ρόλο στην πρωτοβουλία αυτή κατέχει η «θαλασσινή Θεσσαλονίκη» ως πόλη – σταθμός της ναυτοσύνης και της κάθε είδους σχετικής παράδοσης.

Στο πλαίσιο αυτών των δεδομένων, ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού σε συνεργασία με το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Γαλλίας – Ισπανίας και τον Τουριστικό Οργανισμό Θεσσαλονίκης, υποδέχθηκε τους Ισπανούς bloggers Imna Gregorio και Jose Manuel Martinez, οι οποίοι εκπροσωπούν το blog με τίτλο www.aworldtotravel.com. Με περίπου 50.000 μοναδικούς επισκέπτες ανά μήνα, το blog δέχεται «χτυπήματα» από διάφορες γεωγραφικές ζώνες – κυρίως από την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Η.Π.Α. Μέσα από τον εν λόγω ιστοχώρο η Imna και ο Jose αφηγούνται τις εμπειρίες – βιώματα που αποκτούν σε κάθε τόπο που επισκέπτονται, εστιάζοντας στα πιο αξιοσημείωτα μέρη του αλλά και στον τρόπο με τον οποίο οι ανθρώπινες δραστηριότητες χτίζουν το προφίλ του. Παράλληλα, δίνουν έμφαση και «στέκονται» στην επικοινωνία με τους κατοίκους, προβάλλοντας και προωθώντας τις περιγραφές σε ένα ευρύ κοινό – κυρίως υψηλού μορφωτικού επιπέδου.

Το διάστημα 12 – 18.10.18 οι Ισπανοί φιλοξενούμενοι επισκέφθηκαν τη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια παράκτιες περιοχές του πολιτιστικού τόξου «Αμφίπολη – Στάγειρα – Άθωνας», εστιάζοντας μεταξύ άλλων, στην παραγωγή ελαιόλαδου ως κοινού χαρακτηριστικού των «πράσινων μεσογειακών νησιών», στις θαλάσσιες προτάσεις της Αμμουλιανής και των νησίδων της Βουρβουρούς στον Αθωνικό Κόλπο και στα τοπικά καταδυτικά κέντρα.

Η καταγραφή των δεδομένων θα αποτελέσει την πρώτη παρουσίαση του υποδικτύου προς στον Τουριστικό Οργανισμό των Βαλεαρίδων στην Palma de Mallorca το Φεβρουάριο του 2019, η οποία θα συνοδευθεί από εκπόνηση τουριστικών πακέτων που θα συνδέσουν: τις Βαλεαρίδες με την Ανατολική Χαλκιδική, τη Σιθωνία, το Παγγαίο, τη Θάσο και τη Θεσσαλονίκη.

«Μέσα από ένα εξωστρεφές πρόγραμμα δραστηριοτήτων χτίζουμε ένα νέο τουριστικό πρόσωπο στις περιοχές που εκπροσωπούμε, δομημένο στα χαρακτηριστικά της μακεδονικής ιστορίας και των ανθρώπινων δραστηριοτήτων που αναπτύχθηκαν μέσω αυτής», δηλώνει ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Δικτύου και Δήμαρχος Αμφίπολης, Κώστας Μελίτος. «Στόχος μας είναι η δημιουργία υγειούς τουριστικής ανάπτυξης, βασισμένης στη μακεδονική παράδοση και σεβόμενης την κληρονομιά της ηπειρωτικής Ελλάδας, η οποία συνθέτει το μεγαλύτερο μέρος της εθνικής πολιτιστικής περιουσίας. Είμαστε βέβαιοι ότι σύντομα θα δώσουμε το στίγμα της οικουμενικότητας στο πολιτιστικό και τουριστικό μας προϊόν».

 

Read previous post:
«Πολιτική επιλογή αντιπαράθεσης με τον πρωθυπουργό πλέον η διαφοροποίηση σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Δεν ανέμενε μία παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά «μέχρι την ώρα του υπουργικού συμβουλίου», όπου «δεν ακούστηκαν τρομερά βαριά...

Close