Αυτοί που έχουν ένα «γιατί» για να ζουν, μπορούν να αντέξουν σχεδόν οποιοδήποτε «πως» - Friedrich Wilhelm Nietzshe

«Πολιτική επιλογή αντιπαράθεσης με τον πρωθυπουργό πλέον η διαφοροποίηση σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών»

18 Οκτώβριος, 2018

Δεν ανέμενε μία παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά «μέχρι την ώρα του υπουργικού συμβουλίου», όπου «δεν ακούστηκαν τρομερά βαριά πράγματα, ή κάτι εκτός ελέγχου», δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη «Στο Κόκκινο» ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βερναρδάκης «υπήρξε μία προσωπική αντιπαράθεση, σε λάθος χρόνο και λάθος χώρο», και εκτίμησε ότι «μετατίθεται μία αντίθεση, από το πολιτικό σε ζητήματα με έντονο χαρακτήρα προσωπικής αντιπαράθεσης».

Επίσης, ο κ. Βερναρδάκης χαρακτήρισε «πολύ επιφανειακή ανάγνωση» τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης και μερίδας του Τύπου περί «ομηρείας Τσίπρα» από τον Π. Καμμένο, δηλώνοντας: «Ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε μία παραίτηση και έκανε μία πολιτική κίνηση που δείχνει ότι δεν υπάρχει πολιτικό ερωτηματικό για την κυβέρνηση στο ζήτημα της εξωτερικής πολιτικής και του προσανατολισμού που έχει … Εάν ο πρωθυπουργός ήταν όμηρος οποιουδήποτε δεν θα έκανε την κίνηση της ανάληψης του υπουργείου Εξωτερικών».

Επανέλαβε ότι «όλες οι προσωπικές στρατηγικές (κάτι που απευθύνεται σε όλο το υπουργικό συμβούλιο, όχι κατά βάση στον υπουργό Εξωτερικών) δεν έχουν θέση στην κυβέρνηση. Υπάρχει πλάνο και προγραμματισμός, προσδιορίζουμε τη μεταμνημονιακή περίοδο, νομοθετούμε ό,τι πρέπει και ό,τι έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ. Και στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών παραμένουμε αταλάντευτοι χωρίς εναλλακτικό σχέδιο. Δεν υπάρχει πιο πολιτική απάντηση και το υπουργικό συμβούλιο ομόφωνα τάχθηκε υπέρ αυτής της γραμμής ως επίσημης κυβερνητικής γραμμής, πάνω στην οποία θα αντιμετωπίσουμε τις όποιες διαφωνίες».

Για το κατά πόσο οι τελευταίες εξελίξεις είναι οιωνός κυβερνητικής κρίσης όταν η Συμφωνία των Πρεσπών έρθει για επικύρωση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ο κ. Βερναρδάκης σημείωσε ότι «προφανώς υπάρχει διαφωνία ορισμένων -αν και δεν ξέρω πόσο, πραγματικά πρέπει να το δούμε- από τα συμμαχικά σχήματα, κυρίως από τους ΑΝΕΛ. Αυτό θα το διαχειριστούμε με υπευθυνότητα όταν έρθει η ώρα, δεν τίθεται θέμα υπονόμευσης του κυβερνητικού έργου, υπάρχει σαφής δέσμευση και δήλωση». «Ταυτόχρονα», συνέχισε ο κ Βερναρδάκης, «αποσαφηνίστηκε ότι πολιτική της κυβέρνησης είναι η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών και η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για την εφαρμογή της ».

Read previous post:
Σύλληψη 45χρονου για εμπορία ηρωίνης στην Ευκαρπία

Πάνω από 1,5 κιλό ηρωίνη ετοιμαζόταν να διοχετεύσει στην αγορά τη Θεσσαλονίκης σαρανταπεντάχρονος που συνελήφθη στην Ευκαρπία.

Close