Το να ζεις οπουδήποτε στον κόσμο σήμερα και να είσαι εναντίον της ισότητας λόγω ράτσας ή χρώματος, είναι σαν να ζεις στην Αλάσκα και να είσαι εναντίον του χιονιού. William Faulkner, 1897-1962, Αμερικανός συγγραφέας, Νόμπελ 1949

ΠΚΜ: Πρόσκληση για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων

14 Νοέμβριος, 2018

Πρόσκληση στους δήμους για την υποβολή προτάσεων με αντικείμενο την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων και την τοποθέτηση σημείων φόρτισης για τα δημόσια υπηρεσιακά οχήματα, πρόκειται να προκηρυχθεί μέχρι το τέλος του 2018, στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης. Αυτό ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, από το βήμα εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα για την παρουσίαση της προόδου υλοποίησης της στρατηγικής ολοκληρωμένης βιώσιμης αστικής ανάπτυξης Θεσσαλονίκης.

«Παρακολουθούμε ότι το μεγάλο θέμα της ηλεκτροκίνησης βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της Πολιτείας και ξεκίνησαν οι προσπάθειες να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά ζητήματα ώστε να ενθαρρυνθούν οι πολίτες να κάνουν χρήση ηλεκτρικών μέσων μετακίνησης» είπε ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε: «σε αυτήν την κατεύθυνση, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και οι οκτώ δήμοι που υλοποιούμε το σχέδιο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης έχουμε διασφαλίσει πόρους ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων και την τοποθέτηση σημείων φόρτισης για τα δημόσια υπηρεσιακά οχήματα».

«Έχουμε ζητήσει ως αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος 14 ηλεκτροκίνητα οχήματα και 20 ταχυφορτιστές και περιμένουμε και τους δήμους να κάνουν τις προτάσεις τους, έτσι ώστε από ένα συγκεκριμένο άξονα όλοι οι φορείς αυτοδιοίκησης του νομού Θεσσαλονίκης, οι αστικοί δήμοι αλλά και η Περιφέρεια να εφοδιαστούν με ηλεκτρικά οχήματα και με φορτιστές» τόνισε από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Γιουτίκας.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, επισήμανε ότι ο δήμος αναμένει τις προσκλήσεις για ηλεκτροκίνητα οχήματα και πράσινα σημεία με στόχο να αλλάξουν όλα τα αυτοκίνητα, καταρχήν της δημοτικής αστυνομίας με ηλεκτρικά. «Σιγά- σιγά θα προχωρήσουμε και σε όλα τα άλλα» πρόσθεσε. «Έχουμε έτοιμες προτάσεις προς υποβολή για να ανταποκριθούμε στις νέες συνθήκες και απαιτήσεις που ορίζονται από το Σύμφωνο των Δημάρχων για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα» σχολίασε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Δημαρέλος.

Π.Γιούλτση

Read previous post:
Le Figaro: «Αθήνα, ο χειμώνας της πηγαίνει τόσο πολύ»

Εκτενές ρεπορτάζ, με τίτλο «Αθήνα, ο χειμώνας της πηγαίνει τόσο πολύ», δημοσιεύει η γαλλική Le Figaro στις ταξιδιωτικές της σελίδες.

Close