Μπορεί να έχουμε υψηλές ιδέες για τη φύση των εθνών, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα έθνη λίγο απέχουν από το να είναι συμμορίες ληστών. Κικέρων, 106-43 π.Χ., Ρωμαίος ρήτορας & πολιτικός

Πιστοποιητικό για την ένταξη του κεντρικού δήμου στην ACFE

9 Νοέμβριος, 2018

Tο πιστοποιητικό για την ένταξη του δήμου Θεσσαλονίκης στη Διεθνή Συμμαχία των Δημόσιων Οργανισμών για την Καταπολέμηση της Απάτης του Διεθνούς Οργανισμού Κατά της Απάτης, απονεμήθηκε στον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, στη διάρκεια ημερίδας, με θέμα: «Καταπολέμηση της απάτης – Βελτίωση της διακυβέρνησης», που διοργανώθηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο κατά της Απάτης.
Ο κ. Μπουτάρης, παραλαμβάνοντας το πιστοποιητικό εξέφρασε την ικανοποίησή του και τόνισε πως ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι ο πρώτος δημόσιος οργανισμός που συνεργάζεται με το συγκεκριμένο Ινστιτούτο.
«Η ένταξή μας σε αυτή τη συμμαχία, απώτερο στόχο έχει την ενίσχυση των μηχανισμών ασφαλιστικών δικλείδων στις δομές του δήμου μας, για τον εντοπισμό των προειδοποιητικών σημάτων και των κόκκινων σημαιών που υποδεικνύουν στοιχεία κινδύνου και διαφθοράς», είπε ο δήμαρχος και πρόσθεσε: «Ας μη ξεχνάμε, ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης αντιμετώπισε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα υπεξαίρεσης σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Θεωρώ ότι η ένταξή μας αυτή θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη».
Η ημερίδα, που διοργανώθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, εντάσσεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για την Απάτη, η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο με στόχο την ενημέρωση και την αφύπνιση για θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης κάθε μορφής απάτης. 

Α.Καρ.
 

Read previous post:
Αντ. Παπαδημητρίου: Νέα αρχή για τις μεταμοσχεύσεις στην Ελλάδα

Την εκτίμηση ότι το Ωνάσειο Εθνικό Μεταμοσχευτικό Κέντρο θα συμβάλει καθοριστικά στον συντονισμό, αλλά και στην αύξηση των μεταμοσχεύσεων στη...

Close