Ο πόλεμος δεν μπορεί να φέρει πραγματικά οικονομική ανάπτυξη (όχι άμεσα τουλάχιστον) δεδομένου ότι αύξηση του πλούτου ποτέ δεν μπορεί να προέλθει από καταστροφή αγαθών. Ludwig von Mises, 1881-1973, Ιταλός οικονομολόγος

Πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας για 12 ώρες

21 Σεπτέμβριος, 2017

    Με 12ωρη πιλοτική πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας, στο τμήμα από την Τσιμισκή έως τη Λεωφόρο Νίκης και με ποδηλατοδρομία θα «γιορτάσει» ο δήμος Θεσσαλονίκης την αυριανή «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο».
    Από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ θα καθοριστούν ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο συγκεκριμένο κομμάτι της οδού Αγίας Σοφίας, όπου θα επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για τους πεζούς και τους ποδηλάτες. 
    Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται κανονικά στις οδούς Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Προξένου Κορομηλά και Λεωφ. Νίκης, ενώ συνεργεία της τροχαίας και της δημοτικής αστυνομίας θα κατευθύνουν τα αυτοκίνητα από εναλλακτικές διαδρομές.
    Επιπλέον, αύριο στις 5 το απόγευμα θα ξεκινήσει ποδηλατοδρομία με αφετηρία το Κέντρο Πολιτισμού Τούμπας και τερματισμό δύο ώρες αργότερα στο πεζοδρομημένο τμήμα της Αγίας Σοφίας. 
    Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς, στη διάρκεια της αυριανής «Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο» θα υπάρχουν κοινόχρηστα ποδήλατα και εταιρίες ηλεκτρικών ποδηλάτων καθώς στόχος είναι να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες και να προωθηθεί η κινητικότητα με εναλλακτικούς τρόπους πέραν της αυτοκίνησης.
    Παράλληλα, οι Θεσσαλονικείς θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν στο πεζοδρομημένο κομμάτι της Αγίας Σοφίας για το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, το νέο ενιαίο ωράριο φορτοεκφορτώσεων, το σχέδιο και τη μελέτη βιώσιμης αστικής κινητικότητας.
    «Η λύση για να πάρει αναπνοή το ιστορικό εμπορικό κέντρο της πόλης είναι να μείνουν εκτός τα αυτοκίνητα. Θέλει όμως στοχευμένα μέτρα, βήματα που να είναι απολύτως ρεαλιστικά και να δίνεις τη δυνατότητα στον πολίτη να εισέρχεται με άλλους τρόπους στο κέντρο», είπε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο κ.Παππάς.
    Η «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» εντάσσεται στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας» που ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο, 16 του μηνός και ολοκληρώνεται αύριο, 22 Σεπτεμβρίου.

Α.Καρ.
 

Read previous post:
M. Λεπέν: Το Εθνικό Μέτωπο θα ανασυγκροτηθεί χωρίς δυσκολία, μετά την παραίτηση του Φιλιπό

Η Μαρίν Λεπέν, η αρχηγός του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, δήλωσε ότι το κόμμα της θα ανασυγκροτηθεί μετά την...

Close