Όταν η κοινωνία είναι ανήμπορη να δημιουργήσει κράτος, τότε το κράτος πρέπει να δημιουργήσει κοινωνία. Charles Maurice de Talleyrand, 1754-1838, Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών

Παράνομες οι στάσεις εργασίας στο μετρό- Η ΣΤΑΣΥ καλεί τους εργαζόμενους να αναλάβουν υπηρεσία

19 Οκτώβριος, 2018

Παράνομες κρίθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών οι στάσεις εργασίας σήμερα στο μετρό, από έναρξη βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 11 το βράδυ έως τη λήξη του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηναίων (ΣΕΛΜΑ), όπως ανακοίνωσε η ΣΤΑΣΥ.

Η εταιρεία ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ που είχε καταθέσει αγωγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο για τις στάσεις εργασίας, επιφυλασσόμενη παντός νομίμου δικαιώματός της, καλεί όλους τους εργαζόμενους που απασχολούνται στη βραδινή βάρδια να αναλάβουν υπηρεσία.

«Τυχόν συμμετοχή στην παράνομη στάση εργασίας από τις 23.00 μ.μ. έως τη λήξη της λειτουργίας του μέσου, όπως είχε ανακοινωθεί συνιστά αδικαιολόγητη απουσία» προειδοποιεί η ΣΤΑΣΥ.

Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ, με την υπ’ αρίθμ. 1954/2018 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου αναγνωρίστηκε ο παράνομος χαρακτήρας των δύο στάσεων εργασίας στις γραμμές 2 και 3 του μετρό της Αθήνας σήμερα Παρασκευή, 19-10-2018, από την έναρξη λειτουργίας του μετρό έως τις 09.00 π.μ. και από τις 23.00 μ.μ. έως τη λήξη της λειτουργίας του μέσου.

Κατά συνέπεια, αναφέρει η εταιρεία «για τη ζημία που θα προκληθεί στην εταιρεία και στο επιβατικό κοινό από την τυχόν πραγματοποίηση της εν λόγω στάσης εργασίας, αυτή θα οφείλεται αποκλειστικά στην παράνομη συμπεριφορά των συμμετεχόντων».

Λόγω της πρωινής στάσης εργασίας σημειώθηκε κυκλοφοριακό χάος στην Αθήνα.

Read previous post:
Δημοσίευμα του Militaire.gr για τις απόρρητες δαπάνες του ΥΕΘΑ παρέθεσε ο Π. Καμμένος

Δημοσίευμα της ιστοσελίδας Militaire.

Close