Οι ριζοσπαστικές ιδέες μιας εποχής είναι ο κοινός νους της επόμενης - Matthew Arnold, 1822-1888, Άγγλος ποιητής

Πάπας Φραγκίσκος: Mη διστάζετε να στέλνετε όσους πιστούς το χρειάζονται σε εξορκιστή

19 Μάρτιος, 2017

Να μη διστάζουν να καλούν εξορκιστή, όταν ακούν «παράξενες εξομολογήσεις» από τους πιστούς, συμβουλεύει τους καθολικούς ιερείς ο Πάπας Φραγκίσκος.

Ένας ικανός εξομολογητής πρέπει να είναι πολύ παρατηρητικός όταν έχει να κάνει με «πραγματικές πνευματικές διαταραχές», υπογράμμισε ο 80χρονος ποντίφικας, κατά τη διάρκεια σεμιναρίου για την εξομολόγηση στο Βατικανό, όπως μεταδίδει ο Guardian.

Οι διαταραχές αυτές μπορεί να έχουν τη ρίζα τους σε μία πληθώρα αιτιών και περιστάσεων, μεταξύ των οποίων είναι και οι υπερφυσικές παρεμβάσεις, σημείωσε ο Πάπας. «Σε αυτές τις περιπτώσεις μη διστάζετε να παραπέμπετε σε εξορκιστές τους οποίους θα έχετε επιλέξει με μεγάλη φροντίδα και προσοχή».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πάπας μιλά για την ανάγκη εξορκισμού δαιμόνων από πιστούς, ενώ αρκετοί είναι οι αναλυτές που παρατηρούν πως ο Φραγκίσκος αναφέρεται στον διάβολο πολύ συχνότερα από τους προκατόχους του, αποδίδοντάς του φυσική υπόσταση στον κόσμο.

Ο Πάπας έχει στο παρελθόν αποδώσει «σατανική επιρροή» πάνω στους τζιχαντιστές που μαχαίρωσαν γάλλο ιερέα (Ιούλιος 2016), όσο και στους ιερείς που κακοποιούν σεξουαλικά ανηλίκους.

Το Βατικανό διοργανώνει συχνά εκπαιδευτικά σεμινάρια για τον εξορκισμό, παρά την κριτική που δέχεται από θεολόγους και «ακαδημαϊκούς» της θρησκείας.
«skai»

Read previous post:
Πέθανε ο θρύλος του ροκ εν ρολ, Τσακ Μπέρι

Το ροκ εν ρολ έχασε χθες Σάββατο έναν από τους ανθρώπους που το έπλασαν: ο κιθαρίστας, συνθέτης και τραγουδιστής Τσακ...

Close