Οι Έλληνες δεν έχουν συνηθίσει να συζητούν, γι’ αυτό αλληλοσφάζονται. Ιωσήφ Στάλιν, 1879-1953, Σοβιετικός ηγέτης

Παναγιώτου: Η κρίση στην Τουρκία έχει φέρει 4 εκ. παραπάνω τουριστικές κρατήσεις στην Ελλάδα

11 Ιανουάριος, 2017

Μία κρίση σε γείτονα χώρα πρέπει πάντα να αποτελεί θέμα προβληματισμού, ειδικά αν αυτή η χώρα είναι η Τουρκία του Ερντογάν, που έχει έφεση στην εξαγωγή των προβλημάτων της. Ωστόσο, πέρα από τις πιθανές αρνητικές συνέπειες, η τρέχουσα κρίση στην Τουρκία φαίνεται να έχει επηρεάσει έντονα αυξητικά τις τουριστικές κρατήσεις για την Ελλάδα και μάλιστα σε βαθμό ρεκόρ. Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου ΣΕΤΕ (SETE Intelligence) και με στοιχεία από την Ελληνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων (ΕΑΣΠ),  από την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου μέχρι και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου του 2016 καταγράφεται αύξηση 19% των κρατήσεων ή 3,6 εκατ. επιπλέον τουριστικές κρατήσεις σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Κάνοντας την αναγωγή μέχρι το κλείσιμο του έτους, οι επιπλέον κρατήσεις υπολογίζεται πως έχουν ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια.

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι πως τα κράτη από τα οποία καταγράφεται η μεγαλύτερη αύξηση κρατήσεων, όπως για παράδειγμα η Γερμανία και η Γαλλία, είναι αυτά στα οποία καταγράφεται, αντίστοιχα, η μεγαλύτερη μείωση σε κρατήσεις στην Τουρκία. Αυτό αποτελεί μία ισχυρή ένδειξη ότι ένα σημαντικό τμήμα των απωλειών της Τουρκίας σε τουριστικές κρατήσεις αναμένεται να τον οικειοποιηθεί η Ελλάδα.

Το ζητούμενο, βέβαια, είναι αυτή η μεγάλη αύξηση σε αφίξεις τουριστών να μην καταλήξει ευκαιριακή, όπως γίνεται συνήθως στη χώρα μας.

 

Read previous post:
Σταθεροποιητικό άνοιγμα στο ΧA την Τετάρτη

Εικόνα σταθεροποίησης παρουσιάζει η χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της συνεδρίασης. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι επενδυτές θα τηρήσουν στάση αναμονής,...

Close