Όταν πρέπει να κάνει κανείς κάτι, ο πιο κατάλληλος χρόνος είναι πάντα τώρα! Francois Mitterand, 1916-1996, Γάλλος πρόεδρος

Παναγιώτου: Επιστημονική φαντασία ότι έχει κλείσει το 95% της β’ αξιολόγησης

10 Ιανουάριος, 2017

Μπορεί από την κυβέρνηση να υποστηρίζουν ότι υπάρχει συμφωνία για το 95% της β’ αξιολόγησης αλλά αυτό δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο και καμία αξιόπιστη πηγή. Αντίθετα, τα στοιχεία δείχνουν ότι η απόσταση μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών παραμένει πολύ μεγάλη, σε καίρια ζητήματα. Μεταξύ αυτών, πέρα από τα εργασιακά, αρκετά που άπτονται αυτού που οι θεσμοί ονομάζουν «εξορθολογισμό του δημοσίου» αλλά και σε παρεμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα, όπως την απελευθέρωση των «προστατευμένων» δραστηριοτήτων των μηχανικών, τη βελτίωση των συνθηκών πρόσβασης για εναλλακτικούς προμηθευτές και ουσιαστική αύξηση των διαθέσιμων ποσοτήτων, την ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία του σχεδιασμού αγοράς που υπάρχει στο μοντέλο της ΕΕ για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, την αποτίμηση από το ΤΑΙΠΕΔ των στοιχείων ενεργητικού των περιφερειακών αεροδρομίων και λιμένων και τη μεταβίβαση στο νέο Ταμείο εκείνων που δεν σχεδιάζει να αναπτύξει και πολλά άλλα τα οποία η κυβέρνηση έχει αποδεχτεί «στα χαρτιά», στην αναθεωρημένη συμφωνία με τους θεσμούς αλλά που, σύμφωνα τουλάχιστον με τους τελευταίους, δεν έχει σε καμία περίπτωση ολοκληρώσει.

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, πολύ μεγάλη παραμένει η απόσταση μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών σχετικά με το στόχο για τα πρωτογενή πλεονάσματα, με τη Γερμανία να ζητά τη διατήρηση τους ως το 2028 προκειμένου το χρέος να οριστεί ως βιώσιμο από το ΔΝΤ και έτσι να εξασφαλιστεί η συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα.

 

 

Read previous post:
Σύλληψη υπόπτου για τρομοκρατία στη Ρώμη

Στη σύλληψη ενός άνδρα ύποπτου για τρομοκρατική δράση προχώρησαν οι ιταλικές αρχές.

Close