Πολιτική ισχύς είναι αυτό που φυτρώνει από την κάννη ενός όπλου. Μάο Τσε Τουνγκ, 1893-1976, Κινέζος ηγέτης.

«Pacman The Movie», μια ελληνοϊσπανική συμπαραγωγή που θέλει να φέρει πιο κοντά τις δυο χώρες

25 Απρίλιος, 2018

Μια ελληνοϊσπανική συμπαραγωγή ολοκλήρωσε τα πρώτα της γυρίσματα που έγιναν στην Ελλάδα και μάλιστα σε μερικά από τα ομορφότερα σημεία της χώρας. Πρόκειται για μια ταινία που έχει ως στόχο να διατρέξει την Ευρώπη, μια ταινία περιήγησης (σ.σ road movie) ενώ, σύμφωνα με τα όσα είπε στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο Βασίλης Παπαθεοχάρης, ο οποίος συν-σκηνοθετεί και συμπρωταγωνιστεί στο «Pacman The Movie», υπολογίζεται πως λίγο πριν το τέλος του 2018 η ταινία θα παρουσιαστεί σε διάφορα φεστιβάλ.
H ιδέα, όπως εξηγεί ο Έλληνας δημιουργός, προέκυψε όταν μαζί με τον Ισπανό σκηνοθέτη David Valero βρέθηκαν το 2017 για προσωπικούς λόγους στην Ελλάδα. «Μας ήρθε η ιδέα να δημιουργήσουμε μια road movie, η οποία θα παντρεύει τις κουλτούρες της Ισπανίας και της Ελλάδας και να δείξουμε έθιμα όπως το ελληνικό Πάσχα στην Ελλάδα, να ενώσουμε τις δύο χώρες γενικά”, εξηγεί ο κ. Παπαθεοχάρης, μιλώντας για τη νέα κινηματογραφική δημιουργία, από το Αλικάντε της Ισπανίας, όπου μετέβη αμέσως μετά από τα γυρίσματα που έγιναν στην Ελλάδα, τις ημέρες του Πάσχα.
«Είναι μια παραγωγή προσωπική με τη συγκατάθεση και τη βοήθεια εταιριών παραγωγής με βάση κυρίως το Αλικάντε της Ισπανίας» τονίζει ο νεαρός Έλληνας δημιουργός, που ζει και εργάζεται στον χώρο των οπτικοακουστικών παραγωγών στην Ισπανία ως βοηθός σκηνοθέτη και σεναριογράφος σε διάφορα πρότζεκτ, όπως λέει, τα τελευταία δέκα και πλέον χρόνια. Μια ιστορία ενός ταξιδιού με φόντο τις δύο χώρες αλλά και μια ιστορία ανθρώπινων σχέσεων και αναζήτησης είναι αυτό που, όπως εξηγεί, αποτελεί τον πυρήνα του σεναρίου, ιστορία που έχει σαν φόντο σε μεγάλο βαθμό πασίγνωστες μοναδικού κάλους περιοχές της Ελλάδας όπως τα Μετέωρα. 
«Δύο ξένοι στην Ισπανία, ένας Έλληνας και μια Ισπανίδα, που κάτω από περίεργες συνθήκες συναντιούνται και αναγκάζονται να ταξιδέψουν με ένα τροχόσπιτο που στη συνέχεια θα ‘υποστεί’ διάφορα και θα πρέπει να ολοκληρώσουν το road movie μαζί» είναι ο πυρήνας της ιστορίας πίσω από την κινηματογραφική παραγωγή, όπως την περιγράφει ο Έλληνας σκηνοθέτης που εξηγεί πώς η ιστορία θα καταλήγει στην Ελλάδα.
Στην Ελλάδα τα γυρίσματα κράτησαν 12 ημέρες, κυρίως στον νομό Καρδίτσας όπου η συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους ήταν άψογη. «Κινηματογραφήσαμε στη Λίμνη Πλαστήρα, τα Μετέωρα, την Καρδίτσα, διάφορες τοποθεσίες στη διαδρομή αφού πρόκειται για μια road movie, θέλαμε κυρίως να αποτυπώσουμε την ομορφιά της Ελλάδας» σημειώνει ο Έλληνας δημιουργός, ενώ περιγράφει πως αυτό που έκανε εντύπωση και αποτυπώνεται με έμφαση στην ταινία είναι το ελληνικό Πάσχα. 
«Στους συντελεστές έκανε εντύπωση γενικότερα το Πάσχα μας, το αρνί, οι παραδόσεις που έχουμε, στην Ανάσταση ζητήσαμε και πήραμε άδειες από κάποια εκκλησία. ‘Γράψαμε’ όλη την Ανάσταση και μας βοήθησαν πολύ (σ.σ οι παριστάμενοι λειτουργοί) αφού δεν είναι και κάτι απλό να εγγράφεις της εικόνες σε μια εκκλησία με κάμερες και εξοπλισμό» περιγράφει ο κ. Παπαθεοχάρης και τονίζει πως στο πολυεθνικό συνεργείο κινηματογράφησης άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις η περίοδος αυτή των γυρισμάτων στη χώρα μας.
Όσο για την ολοκλήρωση των κινηματογραφικών γυρισμάτων, ο Έλληνας δημιουργός εξηγεί πως σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προπαραγωγή (σ.σ preproduction) από τη γεωγραφικά αντίστροφη πλευρά (το Αλικάντε της Ισπανίας) του δεύτερου τμήματος της παραγωγής. Τα γυρίσματα θα συνεχίσουν με το τρίτο τμήμα, που θα αφορά τη διαδρομή μέχρι την Ελλάδα φάση και θα διαρκέσει περίπου 15 ημέρες, ενώ στόχος της παραγωγής είναι να ολοκληρωθούν όλα τα τεχνικά τμήματα μέχρι τον Αύγουστο. Το ελληνοισπανικό «Pacman The Movie», στόχος είναι να κάνει πρεμιέρα σε κοινό μέχρι το τέλος του 2018.
Σωτήρης Κυριακίδης
 

Read previous post:
Ελληνική Εβδομάδα Κατά του Καρκίνου του Δέρματος: Δωρεάν εξέταση από την ΕΔΑΕ

Ελληνική Εβδομάδα Κατά του Καρκίνου του Δέρματος 7-11 Μαΐου: Δωρεάν εξέταση από την Ελληνική Δερματολογική Εταιρία   Εκστρατεία για την...

Close