Η καλύτερη προετοιμασία για να γίνει καλή δουλειά αύριο, είναι να γίνει πολύ καλή δουλειά σήμερα. - Elbert Hubbard, 1856-1915, Αμερικανός συγγραφέας

OΛΘ: Προτιμώμενος επενδυτής η κοινοπραξία Deutsche Invest – Belterra – Terminal Link

19 Ιούνιος, 2017

Η κοινοπραξία «Deutsche Invest Equity Partners GmbH», «Belterra Investments Ltd.» και «Terminal Link SAS» ανακηρύχθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ ως προτιμώμενος επενδυτής για την απόκτηση του 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

Το Ταμείο, αφού εξέτασε τα τυπικά δικαιολογητικά του πλειοδότη, άναψε το πράσινο φως για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης, η οποία θα αποφέρει άμεσα στο ελληνικό δημόσιο το ποσό των 232 εκατ. ευρώ.

Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο και η σύμβαση πώλησης θα υπογραφεί μετά τη σχετική έγκριση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.

Η κοινοπραξία απαρτίζεται από το γερμανικό fund Deutsche Invest, τη -συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη- Belterra και τη γαλλική εταιρεία Terminal Link.

Περισσότερα στη κατηγορία Αγορές
Ανοδική εκκίνηση στις ευρωαγορές

Οι γαλλικές μετοχές κατέγραψαν υπεραπόδοση έναντι των ευρωπαϊκών δεικτών κατά την έναρξη της συνεδρίασης ύστερα από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που εξασφάλισε ο...

Close