Οι πρωτοποριακοί οργανισμοί δεν σπαταλούν χρόνο ούτε δυνάμεις για να υπερασπιστούν το χθες. Peter Drucker, 1909-2005, Αυστριακός γκουρού του management

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπολεμικά συλλαλητήρια

17 Απρίλιος, 2018

Ολοκληρώθηκαν οι αντιπολεμικές συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στη Συρία και την κλιμάκωση της έντασης στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. 
Η πορεία του ΠΑΜΕ και της ΕΔΥΕΘ ξεκίνησε από το άγαλμα του Βενιζέλου και κατευθύνθηκε από τις οδούς  Αγίας Σοφίας και Τσιμισκή προς το προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, όπου διαβάστηκε ψήφισμα καταδίκης του πολέμου και της υπερσυγκέντρωσης στρατιωτικών δυνάμεων  στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου,   του ρόλου των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ και ζητήθηκε να μην υπάρξει καμία ανάμιξη της χώρας μας στα σχέδια των «ιμπεριαλιστών»  στην περιοχή. Η πορεία ολοκληρώθηκε στο σημείο από όπου ξεκίνησε. Στη συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου, πριν από την πορεία, χαιρετισμούς απηύθυναν ο αντιπρόεδρος της ΕΔΥΕΘ Απόστολος Σκούφας και το μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης Γιάννης Κουρμούλης.
Άλλη πορεία διοργάνωσαν κόμματα και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ, ΟΚΔΕ, ΚΚΕ Μ-Λ κ.α. ), κινήσεις και συλλογικότητες, στην Καμάρα. Η πορεία διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης πέρασε μπροστά από το προξενείο των ΗΠΑ και ολοκληρώθηκε στην Καμάρα. 
Νωρίτερα, λίγο πριν την έναρξη της πορείας μέλη «πρωτοβουλίας αλληλεγγύης» ανάρτησαν γιγαντοπανό από την κορυφή της Αψίδας σε έκφραση συμπαράστασης προς τους μετανάστες/στριες και με αίτημα την απελευθέρωση των τριανταπέντε (35+2) συλληφθέντων μεταναστών , για επεισόδια στο camp της  Μόριας στις 18.7.2017.

Read previous post:
Στο φινάλε «γέλασε» ο Ιτούδης

Η Κίμκι απείλησε για το "break" μέσα στην έδρα της ΤΣΣΚΑ, χάρη στους 22 πόντους του Σβεντ και τους 21...

Close