Οι υψηλές θέσεις είναι όπως οι πυραμίδες. Δύο ειδών ζώα μπορούν να ανέβουν στην κορυφή, ερπετά και αετοί.~Αλβέρτος Αϊνστάιν | (Φυσικός ) | 1879-1955

Υγεία

Ενεργοποίηση Υπηρεσίας Προσφέρω. Ας βάλουμε όλοι ένα λιθαράκι σε αυτή την προσπάθεια

Οκτ 21, 2017

Το Άσυλο Ανιάτων και το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων ενεργοποιούν την Υπηρεσία Προσφέρω με στόχο την ανακαίνιση μιας πτέρυγας του νοσηλευτηρίου της Κυψέλης, σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές ΑΜΕΑ.

Τρεις γυναίκες μιλούν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την ισότητα των φύλων

Οκτ 21, 2017

Οι αγώνες των γυναικών για ισότητα ήταν και είναι αμέτρητοι, με θύματα, πόνο και διώξεις.

Κλειδί της μεταρρύθμισης των υγειονομικών συστημάτων η ψηφιακή υγεία

Οκτ 21, 2017

Η ψηφιακή υγεία είναι ο μοχλός της μεταρρύθμισης των υγειονομικών συστημάτων.

Αρνητικά τα αποτελέσματα του ΚΕΕΛΠΝΟ για την φερόμενη χολέρα στο νοσοκομείο «Έλενα».

Οκτ 20, 2017

Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου των Κεντρικών Εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας για το στέλεχος εντεροπαθογόνου δονακίου (όπως το δονάκιο της χολέρας) που φερόταν ότι βρέθηκε σε λιμνάζοντα ύδατα στο Γενικό Νοσοκομείο " Έλενα - Βενιζέλου", όπως αναφέρει  ανακοίνωση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Σερβία: Δύο νεκροί από ιλαρά στο Κόσοβο

Οκτ 20, 2017

Επιδημική έξαρση ιλαράς σημειώνεται στο Κόσοβο, όπου έχουν καταγραφεί δύο θάνατοι.

Δεν μεταβάλλονται οι αρμοδιότητες του ΕΟΠΥΥ ξεκαθαρίζει το υπουργείο Υγείας

Οκτ 20, 2017

Το υπουργείο Υγείας ξεκαθάρισε σήμερα ότι δεν μεταβάλλονται οι αρμοδιότητες του ΕΟΠΥΥ, απαντώντας σε δημοσιεύματα για υποτιθέμενες, -όπως αναφέρει -αλλαγές αρμοδιοτήτων του Οργανισμού, που δήθεν προκύπτουν από το Προεδρικό Διάταγμα για το νέο Οργανισμό του υπουργείου Υγείας.

Αληθινά περιστατικά, Αυθεντικά αποτελέσματα από την Advanced Hair Clinics, με την υπογραφή της ISHRS

Οκτ 20, 2017

Η Advanced Hair Clinics είναι η μοναδική κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών στην Ελλάδα, και μόλις μία από τις επτά παγκοσμίως, που παρουσίασε σε Live Patient Viewing Session, τα αποτελέσματα του έργου της πάνω στον τομέα της μεταμόσχευσης μαλλιών.

ΠΟΥ: Τουλάχιστον 94 νεκροί από την επιδημία πανώλης στη Μαδαγασκάρη, περισσότερα από 1.100 κρούσματα

Οκτ 20, 2017

Η επιδημία πανώλης που κηρύχθηκε στη Μαδαγασκάρη στα τέλη Αυγούστου έχει προκαλέσει τον θάνατο 94 ανθρώπων σε σύνολο περισσότερων από 1.100 κρουσμάτων, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), ο οποίος έχει στείλει 1,3 εκατομμύρια δόσεις αντιβιοτικών στη χώρα.«Έχουμε καταγράψει 94 θανάτους», δήλωσε ο δρ. Ιμπραχίμα Σόκε Φαλ, περιφερειακός διευθυντής

Ανοιχτό θα είναι στις 24/10 το Ιατρείο Πόνου του Θεαγενείου

Οκτ 20, 2017

Ανοιχτό θα είναι το Ιατρείο Πόνου του Θεαγενείου στις 24 Οκτωβρίου, από τις 10:00 έως τις 18:00, συμβάλλοντας στην ενημέρωση των ασθενών και των οικογενειών τους, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ξενώνων και Παρηγορικής Ιατρικής, της οποίας το φετινό μήνυμα είναι «Μην αγνοείτε αυτούς που υποφέρουν».

ΦΣΘ:Δεν υπάρχει κίνδυνος πώλησης πλαστών φαρμάκων από τα ελληνικά φαρμακεία

Οκτ 20, 2017

Απολύτως ασφαλή είναι τα φάρμακα που διατίθενται από τα ελληνικά φαρμακεία, διότι ο διπλός γραμμωτός κώδικας (barcode) που υπάρχει στις συσκευασίες των σκευασμάτων μηδενίζει οποιαδήποτε απόπειρα να περάσει στη νόμιμη αλυσίδα πώλησης στην Ελλάδα κάποιο πλαστό φάρμακο.

Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης: Ανησυχητικά χαμηλή η πρόσληψη ασβεστίου σε πολλές χώρες, αλλά όχι στην Ελλάδα

Οκτ 20, 2017

Σε πολλές χώρες του κόσμου η ημερήσια πρόσληψη ασβεστίου μέσω των τροφών είναι ανησυχητικά χαμηλή, αλλά όχι στην Ελλάδα, όπως δείχνει μια νέα διεθνής επιστημονική μελέτη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης στις 20 Οκτωβρίου.

Ένας στους έξι θανάτους στον κόσμο σχετίζονται με τη ρύπανση, κυρίως του αέρα

Οκτ 20, 2017

 Η ρύπανση σχετίζεται με περίπου έναν στους έξι θανάτους παγκοσμίως (9 εκατομμύρια το 2015), σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα, την πιο ολοκληρωμένη του είδους της μέχρι σήμερα.

Προκαταρκτική εξέταση για τα περί υποτιθέμενου κρούσματος χολέρας στο «Έλενα»

Οκτ 20, 2017

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την είδηση που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα σχετικά με υποτιθέμενο κρούσμα χολέρας σε υπόγειο του νοσοκομείου «Έλενα», διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος.

Πρωτοποριακή μέθοδος που αλλάζει τα δεδομένα στον τομέα της θωρακοσκοπικής χειρουργικής

Οκτ 20, 2017

Πρωτοποριακή μέθοδος που αλλάζει τα δεδομένα στον τομέα της θωρακοσκοπικής χειρουργικής, εφαρμόζεται στη χώρα μας.

Μία έως δέκα μεταλλάξεις χρειάζονται για να ξεκινήσει ένας καρκίνος

Οκτ 20, 2017

Μία έως δέκα μεταλλάξεις στα γονίδια που υπάρχουν σε ένα κύτταρο, αρκούν κατά μέσο όρο για να ξεκινήσει ένας καρκίνος, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Στοματικό σεξ με πολλούς συντρόφους και κάπνισμα αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του στόματος και του λαιμού

Οκτ 20, 2017

Οι άνδρες που καπνίζουν και είχαν πέντε ή παραπάνω συντρόφους με τους οποίους έκαναν και στοματικό σεξ, αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του στόματος και του λαιμού λόγω της έκθεσής τους στον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα.

Απονομή πιστοποιητικού στην Βιοκλινική Θεσσαλονίκης ως Κέντρο Συλλογής Ομφαλιοπλακουντικού Αίματος για την Δημόσια Τράπεζα Βλαστοκυττάρων

Οκτ 20, 2017

Συλλογή βλαστοκυτάρρων-μοσχευμάτων Ομφαλιοπλακουντικού αίματος , σύμφωνα με τα πρότυπα της Δημόσιας Τράπεζας βλαστοκυττάρων και τα διεθνή πρότυπα θα διενεργεί η  Μαιευτική Κλινική  της Βιοκλινικής Θεσσαλονίκης.

Πανελλαδική επέκταση των υπηρεσιών φροντίδας για ψυχικές διαταραχές των ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων, προτείνει έρευνα της UNICEF

Οκτ 19, 2017

Η UNICEF, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού και την υποστήριξη του Προγράμματος Δικαιωμάτων, Ισότητας και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατά το διάστημα Απρίλιος- Ιούλιος 2017, πραγματοποίησε έρευνα για τις ψυχικές και ψυχοκοινωνικές ανάγκες των ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων στην Ελλάδα, και την σχετική ανταπόκριση των υφιστάμενων υπηρεσιών ψυχικής

Το Κέντρο της ΕΛΕΠΑΠ στο Παγκράτι επισκέφθηκε η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Σίσσυ Παυλοπούλου

Οκτ 19, 2017

Με ένα παιδικό τραγούδι υποδέχτηκαν τα παιδιά τη Σίσσυ Παυλοπούλου, σύζυγο του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, κατά την επίσκεψη της στο Κέντρο της ΕΛΕΠΑΠ (Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων), στο Παγκράτι.

Περισσότεροι δότες σημαίνει περισσότερες μεταμοσχεύσεις οργάνων και μυελού. Ουραγός η Ελλάδα στη δωρεά συμπαγών οργάνων.

Οκτ 19, 2017

Την κοινή τους θέση για μία ακόμη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση του πληθυσμού, προκειμένου να αυξηθούν οι δότες μυελού των οστών και συμπαγών οργάνων, τόνισαν για μια ακόμη φορά οι επιστήμονες που συμμετείχαν σε επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Δωρεά Οργάνων και Μυελού», στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.